|
Çikolatalı Mus |
|
külhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc67411
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 ml. Krema
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
200 gr. bitter çikolata
5 çorba kaşığı su
Su ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı tencereye koyun. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar pişirin. Çikolataya tereyağını ilave edip, karıştırın. Yumurtaların sarısını mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve yavaş yavaş erimiş çikolata ile birleştirin.
Kremayı ayrı bir kapta iyice çırpın, çikolatalı karışımla birleştirin. Cam bir kasede, yumurtaların akını köpürünceye kadar çırpın. Kabartma tozu ve toz şekeri ekleyerek, kar haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta akı ile çikolatalı karışımı birleştirin. Servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin ve çikolata rendeleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Mus |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc65701
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
2,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 ml. Krema
2 çorba kaşığı pudraşekeri
160 gr. bitter çikolata
Üzerine:
1 su bardağı böğürtlen
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım su bardağı su
80 gr. beyaz çikolata
Kremayı geniş bir kaba alıp pudraşekeriyle çırpın. Üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı ekleyip, karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurup, buzdolabında 20 dakika bekletip, kaselere sıkın. Böğürtlenleri bir tavaya alıp, üzerine pudraşekeri ve suyu ekleyin. Hafifçe ılıtıp kremanın üzerine gezdirin. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Mus |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64960
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
2,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. bitter çikolata
2.5 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
100 gr. krema
2 paket vanilya
Çikolata ve margarini benmari usulü eritin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları toz şekerle çırpıp çikolatalı karışıma ekleyin. Kremayı da ilave edip pürüzsüz olana dek çırpın. Yumurta beyazlarını da köpük yapın. Vanilyayı ekleyin. Bu karışımı da çikolataya katıp çırpın. 2 saat buzdolabında bekletin. Sıkma torbasına doldurup kup bardaklarına yerleştirin.
|
Çikolatalı Mus |
|
gizli çiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64584
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
2,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı portakal suyu
2 adet yumurtanın sarısı
Yumurta aklarını ve şekeri bir kaba koyun ve benmari usulü ısıtın. Sudan alıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Diğer taraftan sıcak suda damla çikolatayı eritin. Üstüne tereyağını ekleyin. Sos ılınınca yumurta aklarını ekleyin. Yumurta sarılarını ve portakal suyunu da katıp akları çökmeden karıştırın. Karışımı kuplara paylaştırıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 11.06.2019
|
Şokola Mus |
|
aysesurelsan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17279
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007
6,230 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram çikolata
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı neskafe
50 gram tozşeker
Çikolatayı derin bir kaba koyun. Bu kabı içi sıcak su dolu başka bir kabın içine yerleştirin. Karıştırarak eritin. 2 adet yumurtanın sarısını şekerin yarısıyla iyice çırpın.
Diğer yarısını ise yumurtaların akıyla kar gibi olana dek çırpın. Yumurta sarıları ile çırptığınız şekerin üzerine eritilmiş çikolatayı, neskafeyi ekleyin ve karıştırın.
Sonra bu karışıma kar halindeki yumurtanın aklarını ilave edin. İyice karıştırın. Bardaklara doldurun.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
|
|