|
|
Çikolatalı Pankek |
 |
akşen
Aşçı

Kayıt: 19.03.2015
Mesajlar: 10 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc106060
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2015
1,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
100 gram böğürtlen
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
Sürülebilen çikolata
Yoğurma kabının içinde erimiş yağı, yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Üzerine süt ilave edip iyice karıştırın. Bu harcı 15 dakika kadar dinlendirin. Az miktarda yağ sürülmüş tavaya kaşıkla bu harcından dökün ve iki yüzünü pişirip pankek yapın. Üzeri için isterseniz krem çikolata, isterseniz reçellerle ikram edin.

|
Çikolatalı Pankek |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166232
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2022
324 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı damla çikolata
Pankek yapımı için öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpın.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu, çikolata ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak bir hamur hazırlayın.
Teflon tavaya az sıvı yağı dökün ve her tarafına dağıtın.
Bir büyük kaşık hamur dökerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyin.
Üzeri göz göz olmaya başlayan pankekleri spatula ile ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alın.
Üzerine isteğe göre pudra şekeri serpip, muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürebilir veya çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.

|
Çikolatalı Pankek |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc175273
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2023
308 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz
Üzerini Süslemek İçin (Tercihe göre):
Çikolata Kreması
Muz
Çilek
File antepfıstığı
Öncelikle malzemeleri karıştırmak için derin bir kap çıkarın ve içerisine yarım su bardağı şekerle beraber yumurtaları ekleyin.
Yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar mikser yardımıyla çırpın.
Karışıma unu, kabartma tozunu, vanilini ve bir tutam tuzu elekten geçirerek ekleyin.
Malzemeleri pürüzsüz ve homojen bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
Artık pankekleri pişirmeye başlayabilirsiniz. İlk olarak krep tavasına yağı ekleyerek kızdırın. Isınan tavaya küçük bir kepçe yardımıyla ya da kahve fincanıyla pankek harcını ekleyin.
Ocağı kısın ve pankekiniz göz göz olana kadar spatula yardımıyla arkalı önlü çevirerek pişirin.
Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Pankekleriniz hazır. Şimdi sıra pankeklerinizi çikolata rüyasıyla buluşturmaya geldi.
Pankeklerinizi üst üste dizeceğiniz şekilde ara katlara çikolata sürün ve üzerine de çikolata kreması, muz, çilek, file fıstık ekleyerek servise hazır hale getirin.

|
Çikolatalı Pankek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185672
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2025
15 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
İçi için
Kahvaltılık sürülebilir çikolata
İlk olarak dolgu malzememiz çikolatayı dondurucuya atıyoruz.
Bunun için dondurucuya sığacak boyutta düz bir tepsi ya da tabağa pişirme kağıdını serelim.
Çikolataların donduktan sonra rahatça çıkabilmesi için pişirme kağıdı ya da yağlı kağıt kullanmak önemli.
Çikolatamızdan 1 tatlı kaşığı tepeleme doldurarak alalım pişirme kağıdının üzerine bırakalım ve bıçak yardımı ile daire şeklinde yaydıralım.
Çok ince olmasına gerek yok aynı şekilde çok kalın da olmamalı.
12 adet çikolata yeterli olacaktır.
Daha sonra çikolataları dondurucuya kaldıralım. 20-30 dakika içerisinde donacaklardır.
Bu süre dondurucunun ayarlarına göre değişebilir burada ölçümüz çikolata tamamen donmalı ve elimize bulaşmadan kağıtta rahatça ayrılmalı.
Pankek hamuru için yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar mikser ile çırpalım.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek mikser ile bir kez daha çırpalım.
Hamurumuz hazır olduktan sonra pişirme aşamasına geçelim.
Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtalım.
Fırçanızı az sıvı yağa batırarak tavaya sürelim, dilerseniz hiç yağ kullanmayabilirsiniz.
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya dökelim.
Çikolata ile de yayılacağı için ayrıca kaşık ile yaymanıza gerek yok.
Vakit kaybetmeden dondurucudaki çikolatamızdan alarak hamurun üzerine yerleştirelim.
Son olarak çikolataların üzerini kapatacak kadar hamur alarak pankeklerin üzerine dökelim.
Pankekler göz göz olunca altına bakalım pembeleşmiş ise spatula yardımı ile ters çevirelim.
Eğer ocak çok açık ise pankekin üzeri göz göz olmadan yani hamurun üzeri kurumadan altı kızaracak hatta yanacaktır.
Çevirmek istediğinizde de üzeri hala sıvı olduğundan pankek dağılacaktır. Ocağın çok yüksek olmaması oldukça önemli.
Her iki yüzü de pişen pankekleri havlu kağıt üzerine alabiliriz.

|
|