|
|
Çikolatalı Pavlova (Yeni Zellanda) |
|
GazapRuzgarı
Aşçı
Kayıt: 28.06.2007
Mesajlar: 17 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc16090
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
2,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beze yapımı için:
6 yumurta akı
300 gr ince çekilmiş şeker ya da pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
50 gr parçalanmış çikolata
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Üzeri için:
500 ml krema (ya da bu kadar krema yapmak için gerekli krem şanti ve onu çırpmak için soğuk süt)
500 gr ahududu
Fırını 180 dereceye ayarlayın, ısıtın. Bir metal fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın, kağıdın üzerine 23 cm çapında bir yuvarlak çizin. Yumurta aklarını, kar gibi çırpın, şekeri yavaş yavaş ekleyin. Çırpıcınızı bir kenara alın, kakao, sirke ve çikolata parçacıklarım azar azar ekleyin ve her ekleyişte, bir spatula ya da kaşık yardımı ile alttan alarak karıştırın. Fırın tepsinizin üzerindeki yuvarlağa, kocaman bir yığın olarak dökün ve kenarlarını, üstünü istediğiniz gibi düzeltin. Sıcak fırına tepsiyi sülün ve kapağım kapatır kapatmaz ısıyı 150 dereceye düşürün, 75 dk kadar pişirin Fırını kapatın ama kapısını yarılayıp açın, yavaşça soğumasını sağlayın. İyice soğuyunca servis yapana kadar bir kenarda bekletin Servis yapmadan hemen önce kremayı çırpın (ya da krem şantiyi hazırlayın) bezenin üzerine gezdirin, üstüne meyveleri serpiştirin. Dilerseniz çikolata parçacıkları da koyabilirsiniz.
|
Çikolatalı Pavlova (Yeni Zellanda) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161076
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2021
339 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet yumurtanın akı
1 su bardağı toz şeker
Yarım çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı kakao
25 gram bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için:
Kivi
Üzüm
Mango
Yumurta aklarını kuru bir cam kaseye alın ve mikserle kabarana kadar çırpın. Toz şekeri kaşık kaşık ekleyip mikserle çırparak yedirin. Şekeri ekledikten sonra birkaç dakika daha çırparak karışımın köpük kıvamına gelmesini sağlayın. Mısır unu, sirke, kakao ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip büyük bir metal kaşıkla dikkatlice karıştırarak yedirin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp, pavlova karışımını orta boy bir servis tabağı büyüklüğünde bir alana boşaltın. Karışımın ortasına kaşıkla hafifçe çukur açıp kenarlarını yükseltin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 1.5-2 saat pişirin. Oda sıcaklığında en az yarım saat bekleterek kurutun (beze gibi katı bir kıvam alması gerekiyor). Diğer taraftan krem şantiyi soğuk sütle karıştırıp, mikserle kıvam alana kadar çırpın ve soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. Kremayı soğuyan pavlovanın orta kısmına doldurun. Üzerini doğranmış kivi, üzüm ve mango ile süsleyip, servis yapın.
|
|
Çikolatalı Pavlova (Yeni Zellanda) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|