Kısa URL: https://ml.md/lc22339
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2008
2,745 defa indirildi / yazdırıldı
2-3 adet kalın kabuklu portakal
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 büyük paket sütsüz çikolata
Portakallar kabukları parçalanmadan soyulur. Sonra kabuklar kurabiye kalıplarıyla şekilli kesilir. Kaynayan suya atılır, 4-5 dakika haşlanır, suyu süzülür. Bu işlem 3 kere tekrarlanır. Diğer kapta şeker ve su kaynatılır. Acısı çıkmış kabuklar üzerine atılır. Kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Daha sonra kalbur ya da fırın ızgarası üzerine kabuklar dizilir ve kurutulur. Margarin ve çikolata bir kabın içinde eritilir. Maşayla tutarak portakal kabukları çikolataya batırılır. Yağlı kağıda konur ve kurutulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc106233
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2015
1,955 defa indirildi / yazdırıldı
1 kaşık sana
2 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
40 gram bitter çikolata
40 gram beyaz çikolata
Portakalların kabuklarını yıkayıp ince dilimler halinde kesin. Kabukları 2 su bardağı kaynayan suda beş dakika kaynatıp süzün. Tozşeker, margarin ve yarım su bardağı suyu kaynatıp süzülen portakal dilimlerini ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Daha sonra tel süzgece alarak soğumaya bırakın. Çikolataları benmari usulü eritin. Portakal dilimlerinden üç adetini yan yana getirip yarıya kadar eritilen çikolataların içine batırın. Yağlı kağıt üzerine dizerek buzdolabında dondurun.