|
Çikolatalı Portakallı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169027
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2022
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3,5 - 4 su bardağı un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
250 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı muskat rendesi
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 su bardağı ortadan ikiye bölünmüş fındık
Üzeri için:
80 g bitter çikolata
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta, vanilya aroması, tarçın, muskat rendesi ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice yoğurun. Hamura çikolata parçaları ve fındığı ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Elinizle hafif bastırıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyelerin yarılarını çikolataya batırıp çıkarın. Arzuya göre üzerlerine portakal kabukları veya fındık kırığı serpin, donuncaya kadar bekletip servis yapın.
|
Çikolatalı Portakallı Kurabiye |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc32523
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2008
3,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin ya da tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket bitter çiklolata (40 gr)
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 fiske tuz
Üzeri için:
1 adet portakalın suyu
1 su bardağı pudra şekeri
# Oda ısında yumuşamış tereyağı, yumurta, nişasta, tuz ve pudra şekeri parmak uçlarıyla karıştırılır.
# Üzerine rendenin ince kenarıyla çikolata ve portakal rendelenir. Unla karıştırılmış kabartma tozu eklenir.
# En son ele yapışmayan, orta sertlikte kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur.
# Elde edilen hamur 2 eşit parçaya ayrılır. Baston şekli verilerek 1 metre uzunluğunda yuvarlanır.
# Daha sonra bıçakla 2 parmak eninde dilimlenir. İkinci parça da aynı şekilde biçimlendirilir.
# Kurabiyeler yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.
# Bu arada pudra şekeri ve portakal suyu karıştırılır.
# Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz üzerine portakallı karışım gezdirilir.
# Yaklaşık 1 saat sonra ikram edilebilir.
Not: Kurabiyenin açık renkte olması tercih edilirse beyaz çikolata kullanılabilir.
|
|