Kısa URL: https://ml.md/lc38118
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2009
2,482 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr. tereyağı
120 gr. çikolata
150 gr. pudra şekeri
100 gr. galata tozu
150 gr. fındık
6 Yumurta
1 paket vanilya
150 gram tereyağı, 150 gram pudra şekeri ile bir kâse içinde tahta kaşıkla beyazlatılıncaya kadar karıştırınız.
6 yumurta, sarısı ilâve ediniz, karıştırınız.
6 yumurta beyazını katı kar haline getirinceye kadar bir kap içersinde çarpınız.
150 gram ince kıyılmış fındık ve 100 gram galata tozu vanilya ilâve ediniz. Yavaşça alt üst ediniz.
Yağlanmış ye içine galata tozu serpilmiş puding kalıbının 3/4 kadar doldurunuz.
Kalıbın kapağını kapatınız içinde su dolu ayrı bir kap içine oturtunuz.
Ben mari biçiminde suyu kaynatınız (aşağı yukarı bir saat onbeş dakika)
Sudan kalıbı çıkartınız, biraz soğutunuz, kalıbın kapağını açınız servis tabağına alt üst ederek çeviriniz.
Üzerine çikolatasalçası dökünüz ve servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc67000
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011
2,403 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1/4 su bardağı kakao
1/3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
Yumurtaları, kakao ve şekeri büyük bir kapta iyice karıştırın. Sütü küçük bir tencerede kaynatıp ocaktan alın ve yavaşça yumurta karışımına ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı dört fırın kasesine bölüştürün. Kaplan içi sıcak su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırının ısısını 150 dereceye düşürün ve 20 dakika kadar daha pişirin. Fırından alıp arzuya göre üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.