Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çikolatalı Tarçınlı Kek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çikolatalı Tarçınlı Kek

PROZAC
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2009
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44327
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2009
3,041 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme (Yaklaşık 16 kişiliktir)
1+1/2 bardak yumurta akı (10-12 yumurtadan)
1 bardak elenmiş un
1+1/2 bardak pudra şekeri
3 çorba kaşığı tatlı olmayan toz kakao
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
1 bardak şeker

Hazırlanışı
Yumurta aklarını oda sıcaklığına getirin. Yaklaşık bir saatte istediğiniz sonuca ulaşırsınız.
Bu arada unu, pudra şekerini, kakaoyu ve tarçını karıştırarak üç kez elekten geçirin.
Büyük bir kapta yumurta aklarını ve vanilyayı bir el blenderi ile karıştırın.
Şekeri yavaş yavaş, her seferinde iki kaşık yedirerek ekleyin.
Elekten geçirmiş olduğunuz unlu karışımın dörtte birini yumurtaların üzerine dökün. Bu işlemi tekrarlayarak, unlu karışımı ve yumurtalı karışımı birbirlerine iyice yedirin.
Karışımı, yağsız, derin bir kek kalıbına dökün.
Fırının en alt rafında, 180 derecelik ısıda 40-45 dakika arasında pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz kabı ters yüz edin. Bir süre soğumaya bıraktıktan sonra keki kaptan çıkarın.


Çikolatalı ve Tarçınlı Kek

gül can
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2014
Mesajlar: 31
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc128715
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2017
805 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

1+ 1/2 su bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı tarçın
1+ 2/3 su bardağı şeker
170 gr margarin veya tereyağ (yumuşak halde)
3 su bardağı un
1 +1/2 çay kaşığı karbonat
1 +1/2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya aroması
1/2 çay kaşığı tuz
400 gr süt kreması
3 adet yumurta

Fırın 160 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır.
1/3 su bardağı toz şeker, damla çikolata, tarçın ve kakao bir kabın içinde karıştırılır.
Mikser haznesinin içine kalan şeker ve tereyağ veya margarin konur.
Krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Yumurtalar tek tek ilave edilir.
Hazırlanan bu karışıma kuru malzemeler ilave edildikten sonar en son aşamada krema konur.
Kek kalıbını hazırlamak için; eğer girintisi fazla bir kalıp kullanılacaksa katı yağ ile iyice kalıp yağlanır ve üzerine un serpilir.
Ters çevrilerek fazla un tezgaha boşaltılır.
Eğer düz bir kalıp kullanılacaksa sadece katı yağ ile yağlamak yeterli olacaktır.
Hazırlanan kalıba kek hamurunun 1/3 lük kısmı konur.
Üzerine hazırda bekletilen tarçınlı çikolatanın yarısı serpilir.
Kalan kek hamurunun yarısı bu malzemenin üzerine dökülür ve en son kalan tarçınlı çikolata karışımı hamurun üzerine yerleştirilir.
Kalan kek hamuru kalıba dökülerek fırınlanmaya hazır hale getirilir.
1 saat 20 dakikalık pişirme süresinin sonunda kek fırından çıkarılır ve hala sıcaklığını korurken servis tabağına ters çevrilir.
Kalıbından kolayca çıkan kek, oda sıcaklığına geldiğinde servise hazırdır.







Çikolatalı Tarçınlı Kek Tarifleri Patatesli Kek Tarifleri



(2 adet Çikolatalı Tarçınlı Kek 38,217 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort