|
Çikolatalı Tırtıl Kurabiye |
|
Aytek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88637
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2013
1,623 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
1 palet kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. çikolata
Un, kakao, kabartma tozu, pudra şekeri ve vanilyayı iyice karıştın, sıvı yağı da ilave ederek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp tırtıl şeklindeki kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. 190 derecedeki fırında, 15 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra aralarına erimiş çikolata sürerek iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın. Uçlarını çikolata ve Hindistan cevizine batırıp servis yapın.
|
Çikolata Soslu Tırtıl Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160337
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
2 adet yumurta
2 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Çikolata sos için:
1 paket bitter çikolata
Margarini eritip, soğutun. İçine yumurta, vanilya, sıvı yağ ve toz şeker ekleyip, çırpma teliyle çırpın. Ardından kabartma tozunu ve unu ilave edip, özlü ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde arçalar koparıp, krema sıkacağının tırtıklı ucuna yerleştirin. Hamurun üstünden astırarak şekillendirin. Hamur bitene dek bu işlemi uygulayın. Hafif yağlanmış fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kurabiyeleri, beyaz kalacak şekilde pişirin. Bu arada tencereye çikolata parçalarını küçük küçük kırarak koyun. Bu tencereyi, içi su dolu başka bir tencereye oturtup, ağır ateşte çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin yarısını çikolatalı sosa batırın. Buzdolabında yarım saat kadar beklettikten sonra servis yapın.
|
|