|
Çikolatalı ve Bademli Kurabiye |
|
pervane
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc135471
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018
760 defa indirildi / yazdırıldı
|
225 g kahverengi şeker
100 g pudra şekeri
175 g tereyağı, eritilmiş
1 çay kaşığı badem özütü
1 yumurta, 1 yumurta sarısı
250 g un
50 g badem, kıyılmış
100 g sütlü damla çikolata
Fırını 160 ° C'ye ısıtın.
2 fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
İki ayrı şekeri, tereyağını ve badem özünü birlikte iyice çırpın, sonra da yumurta ve yumurta sarısı, ardından da un, badem ve çikolatayı yedirerek çırpın.
Hazırlanan tepsilerin üzerine yemek kaşığı ile bol aralıklı olarak dökün.
Kurabiyeleri 15 dakika boyunca veya kenarları kahverengiye dönene kadar pişirin.
|
Çikolatalı Bademli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169022
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 su bardağı un
1 su bardağı toz badem
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g oda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
100 g bitter çikolata
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine toz badem, kakao ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Tereyağı, toz şeker ve yumurta sarısını ayrı bir kaba alıp çatal ile karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyip yoğurun. Hamuru 20 cm uzunluğunda rulo haline getirin ve streç filme sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp bıçak ile 1 cm kalınlığında dilimleyin. Fırın tepsisine sıralayıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu ince kesin ve kurabiyelerin üzerine sıkın. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.
|
|