|
|
Çikolatalı ve Frambuazlı Tart |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114928
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2016
2,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram pudra şekeri, elenmiş
1 adet büyük boy yumurta
1/2 çay kaşığı vanilya özütü
225 gram un
100 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1/4 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı kakao
Dolgu için:
180 gram taze frambuaz
2 çorba kaşığı pudra şekeri
200 gram çikolata
135 gram sana kase
2 adet büyük boy yumurta
2 adet büyük boy yumurta sarısı
35 gram şeker
Süslemek için mazemeler
100 gram bitter çikolata
250 gram frambuaz
2 çorba kaşığı süzülmüş şeftali reçeli, ısıtılmış
Tart hamurunu hazırlamak için hamur malzemelerinin hepsini bir mutfak robotuna koyup, hamur bıçağın etrafına toparlanana kadar sık aralıklarla çalıştırın. Hamuru top haline getirip bir parşömen kağıdının ortasına koyun, üerine bir kat daha parşömen kağıdı serip iki kağıt arasında 1 cm kalınlığında açın, olduğu gibi bir kesme tahtasına aktarın, üzerine streç film örtüp en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın (içindeki margarinin tamamen donması gerekiyor hızlandırmak için 30-45 dakika arası buzluğa da koyabilirsiniz).
Tart hamurunu pişireceğiniz zaman fırınınızı önceden 180 derecede ısıtmaya başlayın. Tart hamurunu 32 cm çapında (eğer ufak boy ise 10 cm çapında 5mm kalınlığında 8 adet daire kesilecek) bir daire olarak açın ve tart kalıbına yerleştirin. Hamurun tabanını bir çatal yardımıyla yer yer delip bir parşömen kağıdı serin, üzerine ağırlık yapması için kuru nohut serpin ve 180 derecede nohutlarla kaplı olarak 15 dakika, nohutları ve parşömen kağıdını kaldırıp 10 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Çikolatalı ve frambuazlı dolguyu hazırlamak için 180 gram frambuaz ve pudra şekerini bir çatal yardımıyla ezip tart hamurunun tabanına yayın.
200 gram çikolata ve margarini benmari usulü eritin ve biraz soğuması için bir kenara ayırın.
Bir mikserde yumurtaları, yumurta sarılarını ve şekeri üç katı hacme erişene kadar çırpın. Bir spatula yardımıyla çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyip karıştırın.
Karışımı frambuaz yaydığınız tabanın üzerine döküp düzleyin ve 180 derecelik fırında en tepede 10 dakika pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Tartın üzerine frambuazları yerleştirin, eğer servis için uzun süre bekleyecekse frambuazların üzerlerine bir fırça yardımıyla ısıtılmış şeftali reçeli sürün, çikolatadan bir sebze soyucu yardımıyla ufak silindirler yapıp onları da frambuazların gerisine yerleştirin ve ılıkken servis edin.
|
|
Çikolatalı ve Frambuazlı Tart Tarifleri Kestaneli Pasta Tarifleri
|
|