Süzme yoğurdun içine krema ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
İçerisine kakaoyu ve damla çikolatayı ekleyin.
Damla çikolata yerine dondurmanın içine veya servis ederken üzerine rendelediğiniz bir parça çikolatayı da ekleyebilirsiniz.
Buzlukta iyice dondurduktan sonra servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc165974
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı
300 gr. süzme yoğurt
200 gr. pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
200 ml. krema
1 çay kaşığı toz salep
100 gr. bitter çikolata
Öncelikle süzme yoğurdu ve pudra şekerini çırpıyoruz. Ayrı bir kapta kremayı da çırpıyoruz. Kremayı süzme yoğurtlu karışımın içine ilave ediyoruz ve üzerine kakao ve toz salebi de ekleyerek mikserle tüm karışımı çırpıyoruz. Bitter çikolataları rendeliyoruz. Dondurma karışımına rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz. Cam bir kase ya da kek kalıbını streç filmle kaplayıp hazırladığımız karışımı içine aktarıyoruz. Üzerini spatula ile düzeltip streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuda minimum 8-10 saat arası soğutuyoruz.