Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yeşil soğan 1 Demet
Taze ekşi erik 250 Gr.
Kıyma 100 gr.
Dereotu 1 Bağ
Tereyağı 1 Yemek kaşığı
Su 2 Litre
Mısır ekmeği
Tuz
Yeşil soğanlar temizlenip yıkanır. İnce ince doğranır. Tereyağı eritilir. Yeşil soğan ve kıyma eklenip hafifçe kavrulur. Taze erikler-çekirdekli olarak- temizlenip doğranmış dereotu, tuz kavrulmakta olan yeşil soğan ve kıymaya ilave edilerek biraz daha kavrulur. Su konulup birkaç taşım kaynatılır. Yumurtalar bir tasa kırılıp az çırpılır. Kaynayan yemeğin içine katılıp karıştırılarak yumurta dağıtılır. Beş dakika kadar kaynatılıp ateşten alınır. Yenirken içine mısır ekmeği doğranır.
|