|
|
Çılbır |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165761
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2022
356 defa indirildi / yazdırıldı
|
Canan Karatay
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı elma sirkesi
4 adet yumurta
1-2 diş sarımsak
4-6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kaya tuzu
Kırmız biber
Yayvan bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Sirkeyi ilave edin.
Yumurtaları önce küçük bir kâseye kırın.(Ayrı olarak) Daha sonra kaynamakta olan sirkeli-tuzlu suyun içine birer birer yavaşça bırakın.
Yumurtaların akı, sarının etrafını sarıp beyaz renk alıncaya kadar pişirin.(Yumurta sarısının kayısı kıvamında kalmasına, çok pişmemesine dikkat edin.) Daha sonra delikli bir kepçe yardımıyla yumurtaları sudan alıp, servis tabaklarına koyun.
Sarımsaklı seviyorsanız, havanda ezilmiş sarımsağı yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine birer kaşık yoğurt koyun.
Tereyağını küçük bir tavada eritin.(kısık ateşte) Kırmızı biberi koyun, hafif cızlayınca, yoğurtlu yumurtaların üzerlerine gezdirip servis edin. Sarımsak ağır gelirse yoğurt sadede olabilir.

|
Çılbır |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158239
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2021
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Üzeri için:
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı nane ve pul biber
Derin bir tencerede su kaynatın ve ocağın altını kısın. Ardından kaynayan suyu karıştırarak girdap oluşmasını sağlayın. Yumurtaları, dağılmasını önlemek için bir kasenin içine tek tek kırıp tencere içindeki girdabın içine yavaşça bırakın. Pişen yumurtaları servis tabağına alarak üzerine çırpılmış yoğurt ve nane ile pul biber dökerek servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024
|
Çılbır |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157872
Gönderme Tarihi: 24.May.2021
474 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 kâse yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pul Biber
Tavanın yarısına su koyup kaynatmaya başlayın.
Su kaynayınca yumurtayı sarısını dağıtmadan bir kâseye kırın ardından yavaşça suyun içine bırakın.
4 dakika kadar orta derecede pişirin. Servis tabağına alıp soğumadan tuzunu ekleyin.
Ayrı bir tava içerisinde tereyağı ve pul biberi yakıp yoğurt ve sosu yumurtanın üzerine ekleyerek servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2022
|
Çılbır |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157042
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
342 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
3 adet yumurta
4 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 diş sarımsak
Tuz ve sirke eklediğimiz kaynamış suya yumurtalarımızı kırarak pişiriyoruz. Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırarak sos haline getiriyoruz. Hazırladığımız yoğurt sos ve pişen yumurtaları tabaklıyoruz.

|
Çılbır |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155632
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Servisi için:
2 dilim kızarmış ekmek
1 çay kaşığı tereyağı
4 dal maydanoz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın.
Sirkeyi ekleyin, kaynar suyu son bir kez karıştırıp bir girdap oluşturun. Dağılmaması için ayrı bir kaba tek tek kırdığınız yumurtaları kaynar suya yavaşça bırakın.
Yumurta akları tamamen pişmiş, yumurta sarıları rafadan kıvamda olmalıdır. Yumurtaları yaklaşık 3-4 dakika kadar kaynar suda pişirin.
Yumurta aklarının düzenli bir şekilde pişmesi için aralarda kevgir yardımıyla hareket ettirerek yumurta sarılarına tutunmasını sağlayın.
Poşe yumurtaları servis tabağına alıp kenar kısımlarını bir kalıp ya da bıçak yardımıyla düzeltin.
Tereyağı sürdüğünüz kızarmış ekmek dilimleri üzerine yumurtaları yerleştirin. İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle süsledikten sonra servis yapın.
Not: Sirkeyi yumurtaların dağılmaması için suya ekleyin. Yumurta beyazlarını bir kevgir yardımıyla toparlayın arzuya göre dağınık durumda olan kenar kısımlarını yuvarlak bir kalıp yardımıyla düzeltin. Böylelikle daha muntazam şekilli poşe yumurtalar hazırlamış olursunuz.Yumurtaları eklediğiniz sırada su kaynar olmalı ancak çok fazla fokurdamamalı.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2023
|
Çılbır |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155369
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2021
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2-3 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Küçük bir tencere içerisine suyu alıyoruz. Üzerine tuz ve sirkeyi de ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suyu kaşıkla karıştırıyoruz ve bir girdap olmasını sağlıyoruz. Daha sonra yumurtaları teker teker kırarak 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Bir kaşık yardımıyla pişen yumurtaları sudan alarak servis tabağına yerleştiriyoruz.Üzerine çırpılmış yoğurt ekliyoruz. Tereyağını, içine pul biber ilave edip eritiyoruz. Sosu yoğurdun üzerine gezdiriyoruz.
|
Çılbır |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152866
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020
552 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
4 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Biber salçası
Yoğurt
Tereyağı
3-4 diş sarımsak
İçi su dolu tencereye yumurtalar yavaşça kırılır ve pişmeye bırakılır. Çılbır yapmak için yumurtalar kayısı kıvamında pişirilir. Daha sonra, kevgir yardımıyla yumurtalar suyun içinden süzülerek alınır ve tabağa yerleştirilir. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Çılbırın sosu için tereyağ tavada eritilir ve üzerine biber salçası eklenir. Arzuya göre karabiber, kırmızı biber ve kimyon koyulur. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt çılbırın üzerine dökülür ve üzerine sos ilave edilip servis edilir.

|
Çılbır |
 |
yandaş
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151834
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2020
386 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 bardak su
3 yumurta
1 kaşık üzüm sirkesi
3 kaşık yoğurt
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tereyağI
Pul biber
Kekik
Tuz
Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın.
Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap. oluşturarak içine yumurtaları kırın.
Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın.
Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Yumurtaları servis tabağına alın.
Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin.
Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin.

|
Çılbır |
 |
ablam ablam
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151640
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
504 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
5-6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Karabiber
Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın ve sirkeyi ekleyin.
Yumurtanın sarısını bozmadan bir kabın içine kırın ve hazırladığınız sirkeli suyun içine bırakın.
Yumurtaları dilerseniz tek tek dilerseniz hepsini aynı anda yapabilirsiniz.
Yumurtaların sarıları sulu, beyazları ise tam pişmiş olmalıdır. Bu kıvamı yakalayabilmek için 4-5 dakika yeterli olacaktır.
Yumurtalar pişerken bir yandan yoğurda tuz ve sarımsağı ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız yoğurdu servis tabağına alın.
Pişen yumurtaları da kevgir yardımıyla sudan alın ve yoğurdun üzerine yerleştirin.
Son olarak tereyağını tavada eritin ve üzerine nane, pul biber ve karabiberi ekleyin.
Yağ kızmaya başladığında ocaktan alın ve yumurtaların üzerine dökün.

|
Çılbır |
 |
fato abla
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142022
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2019
730 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Geniş bir tencereye su, tuz ve sirkeyi koyup, kaynatın. Su kaynayınca yumurtaları suya yakın tutarak birer birer kırın. Yumurtaların birbirine yapışmaması gerekir.
5 dakika sonra pişen yumurtaları el kevgiriyle sudan alın, suyunu iyice süzerek servis tabağına koyun ve üzerine yoğurt dökün. Bir tavada tereyağını eritin ve toz biberi içinde yakın. Bu sosu yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.

|
Çılbır |
 |
yumak
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc140881
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2019
1,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 adet yumurta
5-6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Nane
Yoğurdu bir kapta çırparak pürüzsüz hale getirin. İçine tuz ve sarımsak ekleyin. Hazırladığınız yoğurdu servis tabağına koyun.
Bir tencereye su, tuz ve sirke koyarak kaynatın. Su kaynayınca üzerine yumurtaları kırın. Yumurtalar suda 4-5 dakika piştikten sonra kepçe ile yavaşça alın ve yoğurdun üzerine koyun.
Üzerine kızdırılmış pul biberli yağ gezdirin ve nane ekleyin.

|
Çılbır |
 |
deli-dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126339
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017
1,708 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
200 gram yoğurt
1,5 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
5 bardak su, bir çorba kaşığı tuz ve 1,5 çorba kaşığı sirkeyi aynı kaba koyun ve kaynamasını bekleyin. Su iyice kaynadığı zaman ateşi lasın. Sonra yumurtaları teker teker, bir kaba kırın, sonra bunları yavaşça ateşteki tencereye kaydırın. Bu işlem bittikten sonra tencerenin kapağım kapayıp 2-4 dakika kadar daha pişirin. Sonra yumurtaları süzgeçli bir kepçe ile buradan alıp, servis tabağına yerleştirin. Üstüne çatalla dövdüğünüz yoğurt ile kızdırıp, bir çay kaşığı kırmızı biber koyduğunuz yağ ilave edip, bu şekilde servis yapın.
Fotoğraf "uzun yol" tarafından gönderildi. 11.06.2020
|
Çılbır |
 |
İ
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 543 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118858
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2016
2,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı biber
Tuz
Sarımsak dişleri rendeleyerek yoğurtla karıştırılır. Bir tabağa aktarılır.
2 yumurta çırpılarak yağda pişirilir.
Pişen yumurta sarımsaklı yoğurdun üzerine konur.
Üzerine kırmızı biber serpilerek servise sunulur.

|
Çılbır |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116227
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,356 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
4 adet yumurta
200 gr. yoğurt
2 diş sarmısak
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı tuz
¼ su bardağı sirke
½ su bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısağı soyup havanda ezin ve derin bir kaba aktarıp yoğurdu ilave edin. Bir karıştırıcı yardımı ile iyice çırpıp krema kıvamına getirin ve geniş bir tabağın içine yayın.
Tavaya yarım su bardağı zeytinyağı koyun. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı kekik ilave edip kızdırın. Bir başka tavaya 2 bardak su koyun. 1 yemek kaşığı sirke, 2 tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştırarak kaynatın.
Yumurtaları, sarılarının dağılmamasına özen göstererek kaynar suyun içine kırın. Birbirlerine yapışmadan, üstleri beyazlaşana kadar pişirin. Parçalamadan yoğurt döşediğiniz tabağa aktarın. Hazırladığınız baharatlı sosu, yumurtaların üstüne gezdirip, maydanoz yaprağı ile bezeyip servis yapın.
|
Çılbır |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112075
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2015
1,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı salça
2 dış sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Kaynamakta olan tuzlu suyun içine yumurtalar tek tek kırılır. 5 dk yumurtalar pişirilir ve kevgir yardımı ile kaynar sudan servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve tereyağla kızdırılan salça gezdirilir.
|
Çılbır |
 |
sayın b.
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2013
Mesajlar: 42 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc98191
Gönderme Tarihi: 13.May.2014
1,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet yumurta
1 çay kaşığ karabiber
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı baharatlardan tuz
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Suyu kaynatıp içine yumurtaları tek, tek kırıp haşlayın. Daha sonra sudan alın servis tabağına koyun. Üzerine yoğurt döküp tereyağında yaktığınız kırmızıbiberi gezdırın.
|
Çılbır |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96679
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2014
1,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Tencereyi ocağa koyarak su-sirke-tuz karışımını kaynatınız.
Ateşi kısarak kaynamanın durmasını sağlayınız.
Yumurtayı bir kaseye kırınız.
Tazeliğini kontrol ediniz.
Yumurtayı, yavaşça tencere içindeki kaynama derecesindeki suya kaydırınız. (Yumurtayı kaydırma esnasında kaseyi mümkün olduğu kadar suya yakın tutun.)
Diğer yumurtalara da aynı işlemi uygulayınız.
Yavaş yavaş 3-4 dakika pişiriniz. (Kaynatılmamalıdır, yumurtalar parçalanır ve dağılır. Akların pişmesi sarıların yumuşak kalması gerekir.)
Yumurtaları dikkatlice kevgir yardımı ile soğuk suya çıkarınız.
Saçaklı kısımlar oluşmuşsa kesip ayırınız.
Soğan ve ıspanakları hazırlayınız.
Kullanılana kadar bu suda bekletiniz.
Ezilmiş sarımsak ve yoğurdu iyice karıştırınız. (Süzme yoğurt tercih etmeniz sonucun daha iyi olmasını sağlayacaktır.)
Servis tabağına koyunuz.
Üzerine sıcak pochè yumurta koyunuz.
Bir tavada tereyağı kızdırınız.
Tereyağı eriyip köpük köpük olmalı, dumanlanma noktasına gelmemelidir.
İçine toz kırmızı biber konup karıştırınız. (Kırmızı biber yağ ocaktan alınmadan hemen önce ilave edilirse yanmamış olacağı için rengi daha parlak olur.)
Yumurta ve yoğurdun üzerine gezdiriniz.
Arzuya göre üzerine kekik, kuru nane gezdiriniz.
Sıcak servis yapınız.
|
ÇILBIR |
 |
im
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80723
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012
2,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
650 gram koyu yoğurt
10 su bardağı su (2 litre)
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet günlük yumurta
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
1) Yoğurdu kaymaksız olarak sarmısakla bir kapta iyice karıştırınız. 4 çorba tabağına taksim ediniz. Yağı hafif kızartıp kırmızıbiberi ilâve ederek bekletiniz.
2) Su ile sirkeyi küçük bir tencereye koyunuz. Su kaynadıktan sonra yumurtaları teker teker suyun içine dikkatlice kırınız.
3) Ağır ağır kaynatarak 3 dakika pişirip bir kevgirle teker teker yoğurtların içine çıkarınız.
4) Üzerlerine kırmızıbiberi! yağ gezdirip servis yapınız.
|
Çılbır |
 |
Hasibe
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc75033
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012
2,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 kase sarımsaklı yoğurt
3 su bardağı sıcak su
Yayvan orta boy bir tencerenin yarısına kadar su koyup kaynatın. Kayanayan suya tuz atın ve tekrar kaynatın. Daha sonra yumurtaları kaynamakta olan suya sarılarını dağıtmadan yavaşca kırın. Yumurtaların beyazı pişince (fazla kaynatmayın yumurtanın sarısı kayısı kıvamında olunca daha düzel oluyor.) kevgirle servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kızarmış tereyağı gezdirin. Pulbiber ve tuz serpin.
|
Çılbır |
 |
tamur
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71992
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012
1,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg yoğurt
250 gram margarin
4 adet yumurta
2 bardak su
Suyu kaynatıyoruz içine yumurtayı kırıyoruz ve bir süre pişiriyoruz. Tabaklara yoğurt üzerlerine yumurta koyuyoruz. Margarini eritip yumurtaların üzerine döküyoruz.
|
|