Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sucuklu Yumurta Tarifleri > Çılbır (68 adet - 2,213,751 defa bakıldı)

Çılbır

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Çılbır Tarifleri
Fırında Yumurta Tarifleri
Haşlanmış Yumurta Tarifleri
Ispanaklı Yumurta Tarifleri
Kıymalı Yumurta Tarifleri
Menemen Tarifleri
Omlet Tarifleri
Pastırmalı Yumurta Tarifleri
Peynirli Yumurta Tarifleri
Poşe Tarifleri
Rafadan Yumurta Tarifleri
Sahanda Yumurta Tarifleri
Soğanlı Yumurta Tarifleri
Sucuklu Yumurta Tarifleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çılbır

nano
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.03.2010
Mesajlar: 27
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc71827
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2012
1,929 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
Haşlamak için su
Üzeri için sarımsakyoğurt
Yeteri kadar tuz
Sos için kırmızı biber
Tereyağı

Tavaya su konulur, yumurtalar içine kırılır, yumurtalar piştikten sonra su süzülür. yumurtalar tabağa alınır. Üzerine sarımsakyoğurt dökülür, tereyağı eritlir, kırmızı toz biber konularak karıştırılır. yoğurdun üzerine dökülür.


Çılbır

Ceren
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc65812
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,462 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
bir miktar tuz
bir miktar pul biber
bir miktar tereyağı
5 bardak su

Genişçe bir tencereninyarısına kadar su koyup tuz ilave edin ve normal ateşte kaynatın. Kaynayan suyun içine yumurtaları kırın ve kapağı kapatarak kayısı kıvamına gelene kadar(yaklaşık iki dakika)bekleyin. Sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın.Tabaklara önce sarımsakla yoğurdu koyun üzerine pişen yumurtaları kevgirle süzerek yerleştirin. diğer bşr tarafta tereyağını eritip, pul biber ilave edin ve hazırladıktan sonra yumurtaların üzerinde gezdirin.


Çılbır

Gülali
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2011
Mesajlar: 22
Şehir: Ayaş
Kısa URL: https://ml.md/lc64721
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,013 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
6 adet yumurta
2 diş sarımsak
1.5 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber

Yayvan bir kaba su, tuz ve sirkeyi koyup kaynamaya bırakın. Yumurtaları yıkayıp ayrı bir kaba tek tek kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra, birer birer kaynayan suya ekleyin. Beyazları katılaşınca, kevgirle servis tabağına alın. Diğer yandan sarımsağı soyun, yıkayın, ezin ve yoğurt ile iyice karıştırın. Yağı ayrı bir kapta ısıtın, kırmızıbiberi ekleyin, 1-2 kez karıştırıp ocağı kapatın. Yumurtaların üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, kırmızıbiberli yağ gezdirin.


ÇILBIR

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59806
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2011
2,337 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
10 su bardağı su
1/4 su bardağı sirke
500 gr yoğurt (kaymağı hafifçe çırpılmış)
1 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve kaşığı kırmızı biber

Sarımsağı yoğurda karıştırıp bir servis tabağına koyunuz. Yumurtaların çatlamaması için içine 1/4 su bardağı sirke konmuş suyu, genişçe bir tencerede, harlı ateşte kaynatınız.
Ocağın altını kısıp yumurtaları, suya elden geldiği kadar yakın mesafeden kırınız. 3-4 dakika pişirdikten sonra yumurtaları, bir delikli kepçeyle alıp servis tabağındaki yoğurdun üstüne yerleştiriniz.
Küçük bir tavada, orta ateşte, yağı kızdırınız. İçine kırmızı biberi atıp birkaç kere karıştırarak yumurtaların üstüne döküp, hemen servis ediniz.

Not: Çılbırda istenen sonucun alınabilmesi için gerek yumurtaları suya utarken gerekse sudan alırken dağılmamalarına ve zedelenmemelerine dikkat etmek gerekir.


ÇILBIR

çamay
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.12.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc58711
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
2,033 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet yumurta
150 gr. sirke
500 gr. yoğurt
70 gr. tereyağı
2 diş sarımsak
Biraz kırmızı biber
Tuz

Dibi düz bir tencereye iki litre kadar su konur. Tuz ve sirke ilâve edilir. Kavnayınca yumurtalar birer birer içine konarak 2 - 3 dakika müddetle kaynatılmaksızın pişirilir. Soğuk suya çıkarılır. Süzülerek servis tabağına yerleştirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Yağda kırmızı biber gezdirilir.


Çılbır

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57087
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010
2,524 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

5 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sirke
3 diş sarımsak
Yeterince tuz, biber

Bir tencerenin içine dört su bardağı su, bir tutam tuz, bir kahve fincanı sirke koyarak kaynatınız. Suyun içindeki sirke yumurtanın su içindeki dağılmasını önleyecektir. Suyunuz iyice kaynayınca yumurtaları tek tek suyun içine kırınız. Beyazı aklaşıp, sarıyı iyice sarınca, yani sarıyı bir cep içine alınca (Fransızlar bu biçim pişen yumurtaya poşe derler. 'Poshe' Fransızcada cep demektir.) Delikli bir kepçeyle yumurtayı kaynar sudan çıkarınız. Soğuk suyun içine atıp bir süre sonra çıkarıp servis ta-pağına koyunuz. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı biber dökerek ikram ediniz.
Ayrıca ıspanak püresinin üzerine koyup, un, yağ, süt karışımı ile yapacağınız bulamacı (Beşamel salçasını) üzerine yayıp, fırında pişirirseniz, değişik bir yemek elde edersiniz.

Not: Yumurtanın bir başka pişirme yöntemidir. Bütün dünya mutfaklarında uygulanır. Yumurtayı sıcak suyun içine kırarak, beyazını hemen pişirip, katıl aştırarak, sansını bir cep içine alan pişirme şeklidir. Böyle pişirilen yumurta çeşitli biçimlerde ikram edilir. Türk mutfağının, bu yöntemle pişirilen en sevilen yemeği çılbırdır


Çılbır

şiar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc56986
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010
2,289 defa indirildi / yazdırıldı




Bir kap su kaynatıp içine biraz tuz ve sirke katmalı ve bu suya kırdığınız yumurtaların akları pişmeğe yüz tutunca, delikli kepçeyle yumurtaları usulle alıp büyük bir tabağa sıralamalıdır.
Diğer taraftan, tavada kızdırılmış tereyağını yumurtaların üzerlerine gezdirmelidir.
Hazırlanmış, bol ezme sarımsaklı yoğurdu da yumurtaların üstüne dökmelidir.

Not: Bazı yerlerde, yakılmış kırmızı biber yağiyle yoğurdu cilâ verenler de varsa da bazı huylar, bu tertibe tahmmül edemiyeceklerinden, misafirlere, bu suretle biberli ikram edilmez.


ÇILBIR

şiar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc56985
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010
2,457 defa indirildi / yazdırıldı




Çılbır için, evvelâ bir sahana biraz su koymalı. Kaç yumurta kırılacaksa, bir tabağa birer birer kırıp, her kırılan yumurtayı usulle ve sarısı bozulmaksızın sahana almalı. Yumurtaların akları pişmeğe ve beyaz renk almağa başlayınca ateşten indirip sahandaki suyu süzmelidir. Diğer taraftan, tavada kızdırılmış tereyağını yumurtaların üzerlerine gezdirmelidir.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 04.01.2017


Çılbır

WoW
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc54782
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
3,777 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
4 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı veya 1/2 çay bardağı sıvı yağ
6 çorba kaşığı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1/2 kahve fincanı sirke
tuz
kırmızıbiber

Fasulyeleri 3-4 su yıkayıp üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek en az 2 saat ıslatalım. Fasulyeleri tekrar yıkayıp basınçlı bir tencereye alalım. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek, fasulyeleri hafifçe diri kalacak şekilde haşlayıp ateşten alalım ve bekletelim. Tencereye tereyağını alıp eritelim, ekleyelim. Salçayı ekleyelim. Yarım dk. daha kavuralım. Fasulyeleri haşlanma suyu ile birlikte tencereye alalım. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Çuçka biberlerini delmeden ve doğramadan ekleyip yemeği ağır ateşte fasulyeler yumuşayana dek pişirelim. Yemeği ateşten alıp ılıtarak servis yapalım.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 04.01.2017


ÇILBIR

SelinH
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2010
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc53012
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2010
3,360 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
8 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
4 çay kaşığı tuz
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı biber
2 diş sarımsak

Hazırlanışı:
Tencereye bol su koyarak bu suya sirke ve tuz ilave ediniz, kaynamaya başlayınca yumurtaları bu suyun içersine kırınız, beyazları tamamen pişince sarılarının dağılmamasına dikkat ederek kevgir kepçeyle bunları tabağa alınız. Diğer taraftan tereyağında eriteceğiniz kırmızı biber, sarımsaklanmış yoğurdu yumurtaların üzerine döktükten sonra servis yapınız.


ÇILBIR

erzak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.10.2009
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc41914
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2009
2,927 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
6 adet yumurta
5 bardak su
1 çorba kaşığı tuz
1,5 çorba kaşığı sirke
300 gr. yoğurt,
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı:
Kenarlı bir tepsi veya yayvan bir kaba beş bardak su, bir çorba kaşığı tuz ve 1,5 çorba kaşığı sirke koyarak, suyu kaynamaya bırakın. Su iyice kaynayınca suyun fıkırdamaması için ateşin ısısını azaltın. Yumurtaları birer birer önce bir tabağa kırın, sonra da tabaktaki her yumurtayı suya kaydırın. Kabın üstünü kapakla kapadıktan sonra yumurtaları 3 dakika pişirin. Sonra yumurtaları delikli bir kepçe ile özenli bir şekilde çıkararak tabağa alın. Yumurtaların üzerine çatalla dövülmüş yoğurdu, yoğurdun üstüne de kızdırılarak ateşten alınmış ve içine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber katılmış margarini ilave edin. Hemen servis yapın.


Çılbır

k&a
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc36255
Gönderme Tarihi: 07.May.2009
3,205 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak yoğurt
3 diş sarımsak
1 kaşık margarin
toz kırmızıbiber
tuz.

Bir tencerenin içine su ve tuz konur, ateşte kaynatılır, kaynayan suyun İçine yumurtalar kırılır. Ayrı bir yerde sarımsaklar dövülerek yoğurda ilave edilir. Karıştırılır. Servis tabağına koyulan yoğurdun üzerine kevgirle alınan yumurtalar koyulur. Margarinde eritilmiş yağ ve pul biber yumurtaların üzerine gezdirilir.


ÇILBIR

koza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc33644
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2009
3,435 defa indirildi / yazdırıldı




Kaynar suya kırılarak pişirilmiş ve sertleşince delikli kepçe ile tabağa alınmış yumurtaların üstlerine çatalla döğülmüş yoğurt, yoğurdun üstüne de kızdırılarak ateşten alınmış ve içine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber katılmış 3 silme çorba kaşığı margarin ilâve etmek suretiyle hazırlanır.


Çılbır

pür-i pak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc24106
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
2,771 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
1/2 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
6 yumurta
3 diş sarımsak
1.5 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı biber

Çukur ve yayvan bir kaba iki üç parmak derinliğinde su koyup sirke ve tuzu ilave edin. Sirkeli suyu harlı ateşte kaynatın. Ateşi kısın. Su kaynarken yumurtaları, parmaklarınız adeta suya değer-cesıne, teker teker kırın. Birkaç dakika sonra yumurtaların üzerleri ak-larıyla kaplanarak katılaşmaya başlayacaktır. Bu sırada yumurtaları delikli ve düz bir kepçe ile, sularını süzdürerek önceden ısıtılmış düz bir servis tabağına aktarın.
Sarmısağı dövüp çırparak yoğurda yedirin. Sarımsaklı yoğurdu servis tabağındaki yumurtaların üzerine dökün.
Küçük bir kapta orta ateşte tereyağını eritin. Yağ kızmaya başlayınca kırmızı biberi katıp karıştırın. Kızdırılmış biberli yağı yoğurdun üstüne gezdirin ve servis yapın.


Çılbır

pür-i pak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc24105
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
3,266 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
1/2 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
6 yumurta
3 diş sarımsak
1.5 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı biber

Çukur ve yayvan bir kaba iki üç parmak derinliğinde su koyup sirke ve tuzu ilave edin. Sirkeli suyu harlı ateşte kaynatın. Ateşi kısın. Su kaynarken yumurtaları, parmaklarınız adeta suya değer-cesıne, teker teker kırın. Birkaç dakika sonra yumurtaların üzerleri ak-larıyla kaplanarak katılaşmaya başlayacaktır. Bu sırada yumurtaları delikli ve düz bir kepçe ile, sularını süzdürerek önceden ısıtılmış düz bir servis tabağına aktarın.
Sarmısağı dövüp çırparak yoğurda yedirin. Sarımsaklı yoğurdu servis tabağındaki yumurtaların üzerine dökün.
Küçük bir kapta orta ateşte tereyağını eritin. Yağ kızmaya başlayınca kırmızı biberi katıp karıştırın. Kızdırılmış biberli yağı yoğurdun üstüne gezdirin ve servis yapın.


ÇILBIR

Dolunay
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc23362
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2008
3,187 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
250 gr. yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
5 bardak su
2 kaşık sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı:
Kenarlı bir tepsi veya yayvan bir kaba beş bardak su, tuz ve sirke koyarak kaynatın. Ateşi kısın. Yumurtaları önce bir tabağa kırın, sonra tavaya kaydırın. 3 dakika pişirin, delikli bir kepçeyle özenli bir şekilde tabağa çıkartın. Yumurtaların üstüne çırpılmış yoğurdu dökün. Onun üstüne yağda kızdırılmış kırmızı biberi gezdirin. Hemen servis yapın.


Çılbır

Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc22891
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008
3,273 defa indirildi / yazdırıldı




ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara

Malzemeler
1 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
150 gr yoğurt
1 diş sarımsak
4 bardak su
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 kaşık ayçiçek yağı
pulbiber
Tuz
Süslemek için maydanoz ve domates

Hazırlanışı
Kalan kurumuş ve bayat ekmekler küp küp doğranır ve teflon tavada ayçiçek yağı ile kızartılır. Kızaran ekmekler servis tabağına alınır. Bir kasede 1 diş sarımsakla sarımsaklı yoğurt yapılır. Sarımsaklı yoğurt ekmeklerin üzerine dökülür. Derince bir tencereye tuz ve 4 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya yumurtalar dağılmadan kırılır. Yumurtaların beyazı ve sarısı piştikten sonra süzgeç yardımı ile süzülerek alınıp sarımsaklı yoğurdun üzerine konur. Tavada eritilmiş tereyağında bir miktar pul biber kızdırılır ve ekmeklerin üzerine dökülür. Üzeri bir miktar maydanoz ve domates dilimleriyle süslenerek servis yapılır.


ÇILBIR

bıçak sırtı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc20201
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
3,098 defa indirildi / yazdırıldı




6 yumurta
1 kahve fincanı sirke
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı yoğurt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızı biber

Tencereye 4 su bardağı su, sirke ve tuz koyup kaynatınız. (Sirke yumurtanın dağılmasını önler) Su kaynayınca yumurtaları birer birer kırınız.
Aklar sertleşinceye kadar bekletiniz. Bir kepçe ile suyunu süzerek servis tabağına alınız. Üzerine ılıklaştırılmış sarımsaklı yoğurt döküp, kırmızıbiberli yağ gezdiriniz.

Not: Yukardaki gibi su içerisinde pişirilen yumurtalara poşe yumurta denir. Ispanak ve diğer sebze pürelerinde garnitür olarak kullanılır.


ÇILBIR HAZIRLAMA (POŞE)

ziver47
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc19072
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007
3,516 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
10 yumurta,
2 lt su,
bir fincan sirke,
biraz tuz.

Yapılışı:
1- 2 lt suyu bir tencereye koyunuz.
2- Tuz ve sirkeyi ilave edip kaynatınız (Sirke yumurtanın dağılmasını önler).
3- Su kaynayınca yumurtaları birer birer yavaşça kırınız.
4- Aklar beyazlaşmcaya kadar bekletiniz.
5- Delikli bir kepçe ile yavaşça alınız, servis tabağına koyunuz ve istediğiniz yerde kullanınız.


Çılbır

merveüzüm
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 13.09.2007
Mesajlar: 12
Şehir: aksaray
Kısa URL: https://ml.md/lc17703
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2007
3,415 defa indirildi / yazdırıldı




Yumurta 6 adet
Su 5 su bardağı
Sirke 2 yemek kaşığı
Yoğurt 1 1/2 su bardağı
Zeytinyağı 3 yemek kaşığı
Sarımsak 2 diş
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı
Tuz

1. Bir yayvan kaba su, tuz ve sirke konur, kaynatılır. 2. Yumurtalar yıkanır, tek tek ayrı bir kapta kırılarak kaynamakta olan suya yavaş yavaş kaydırılır. Birbirlerinin üzerine gelmemesine dikkat edilir. Yumurtalar piştikten sonra kepçeyle süzülerek başka bir tabağa alınır. 3. Yoğurda tuz ve dövülmüş sarımsak konarak biraz karıştırılır, yumurtaların üzerine dökülür. 4. Zeytinyağı kırmızı biberle kızdırılarak üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılmasına özen gösterilir.






Çılbır Tarifleri Sucuklu Yumurta Tarifleri



(68 adet Çılbır 2,213,751 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası