Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Menemen Tarifleri > Çılbır (61 adet - 2,135,087 defa bakıldı)

Çılbır


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Çılbır Tarifleri
Fırında Yumurta Tarifleri
Haşlanmış Yumurta Tarifleri
Ispanaklı Yumurta Tarifleri
Kıymalı Yumurta Tarifleri
Menemen Tarifleri
Omlet Tarifleri
Pastırmalı Yumurta Tarifleri
Peynirli Yumurta Tarifleri
Poşe Tarifleri
Rafadan Yumurta Tarifleri
Sahanda Yumurta Tarifleri
Soğanlı Yumurta Tarifleri
Sucuklu Yumurta Tarifleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171536
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2023
452 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1 su bardağı sirke
1 yemek kaşığı tuz
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Karabiber
Toz biber
Yarım yemek kaşığı tereyağı

Derin bir tencerede su kaynatın.
İçerisine sirke ve tuz dökün.
Ardından yumurtaları tek tek içine atın.
Yaklaşık 6 dakika pişirin.
Sonra sudan çıkartın. Kabukları soyun.
Bir kasede baharatları ve rendelenmiş sarımsakla beraber yoğurdu karıştırın.
Yumurtaları hafif kesip üzerine yoğurt karışımını dökün.



Çılbır

ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151640
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
393 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
5-6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Karabiber

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın ve sirkeyi ekleyin.
Yumurtanın sarısını bozmadan bir kabın içine kırın ve hazırladığınız sirkeli suyun içine bırakın.
Yumurtaları dilerseniz tek tek dilerseniz hepsini aynı anda yapabilirsiniz.
Yumurtaların sarıları sulu, beyazları ise tam pişmiş olmalıdır. Bu kıvamı yakalayabilmek için 4-5 dakika yeterli olacaktır.
Yumurtalar pişerken bir yandan yoğurda tuz ve sarımsağı ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız yoğurdu servis tabağına alın.
Pişen yumurtaları da kevgir yardımıyla sudan alın ve yoğurdun üzerine yerleştirin.
Son olarak tereyağını tavada eritin ve üzerine nane, pul biber ve karabiberi ekleyin.
Yağ kızmaya başladığında ocaktan alın ve yumurtaların üzerine dökün.



Çılbır

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157872
Gönderme Tarihi: 24.May.2021
366 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 kâse yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pul Biber

Tavanın yarısına su koyup kaynatmaya başlayın.
Su kaynayınca yumurtayı sarısını dağıtmadan bir kâseye kırın ardından yavaşça suyun içine bırakın.
4 dakika kadar orta derecede pişirin. Servis tabağına alıp soğumadan tuzunu ekleyin.
Ayrı bir tava içerisinde tereyağı ve pul biberi yakıp yoğurt ve sosu yumurtanın üzerine ekleyerek servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2022


Çılbır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168098
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2022
297 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 kase süzme yoğurt
1yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane

Orta boy bir tencerenin içerisine 6 bardak su koyun kaynatın.
Kaynayan suya bir çay kaşığı tuz ve sirke ekleyin
Tenceredeki suyu iyice karıştırarak bir girdap oluşturun.
Akabinde hemen yumurtaları duyun içine kırın.
Haşlanan yumurtaları tek tek alıp servis tabağına ekleyin.
Kasede iyice karıştırdığınız krem kıvamına gelen yoğurdu üzerine dökün.
Küçük bir tavada tereyağını ve baharatları kızartın.
Bunu da üzerine dökün. Çılbırınız hazır.

Not: Dilerseniz. Tabağın altına kızarmış ekmek koyup her kaynayan yumurtayı üzerine koyabilirsiniz.



Çılbır

yandaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151834
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2020
287 defa indirildi / yazdırıldı




6 bardak su
3 yumurta
1 kaşık üzüm sirkesi
3 kaşık yoğurt
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tereyağI
Pul biber
Kekik
Tuz

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın.
Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap. oluşturarak içine yumurtaları kırın.
Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın.
Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Yumurtaları servis tabağına alın.
Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin.
Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin.



Çılbır

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157042
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
246 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

3 adet yumurta
4 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 diş sarımsak

Tuz ve sirke eklediğimiz kaynamış suya yumurtalarımızı kırarak pişiriyoruz. Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırarak sos haline getiriyoruz. Hazırladığımız yoğurt sos ve pişen yumurtaları tabaklıyoruz.



Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166773
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

3 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Bir sahana su koyalım ve kaynatalım. Kaynayınca içine tuz ve sirke atalım. Yumurtaları birbirine yakın şekilde, dağıtmadan kaynayan suyun içine kıralım.
Beyazlar pişince ve sarılar da istediğimiz kıvama gelince (hafif sulu ya da katı, nasıl severseniz öyle) bir kevgir ile yumurtaları sudan çıkaralım ve servis tabağına koyalım. Sarımsakları dövüp yoğurt ile karıştıralım (az biraz tuz da ekleyebiliriz). Tereyağını küçük bir soslukta eritip kızdıralım ve içine pul biberleri atıp yakmadan iki-üç kere çevirelim. Yumurtaların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da erimiş tereyağlı sosu gezdirelim.



Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165761
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı




Canan Karatay

4 su bardağı su
2 yemek kaşığı elma sirkesi
4 adet yumurta
1-2 diş sarımsak
4-6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kaya tuzu
Kırmız biber

Yayvan bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Sirkeyi ilave edin.
Yumurtaları önce küçük bir kâseye kırın.(Ayrı olarak) Daha sonra kaynamakta olan sirkeli-tuzlu suyun içine birer birer yavaşça bırakın.
Yumurtaların akı, sarının etrafını sarıp beyaz renk alıncaya kadar pişirin.(Yumurta sarısının kayısı kıvamında kalmasına, çok pişmemesine dikkat edin.) Daha sonra delikli bir kepçe yardımıyla yumurtaları sudan alıp, servis tabaklarına koyun.
Sarımsaklı seviyorsanız, havanda ezilmiş sarımsağı yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine birer kaşık yoğurt koyun.
Tereyağını küçük bir tavada eritin.(kısık ateşte) Kırmızı biberi koyun, hafif cızlayınca, yoğurtlu yumurtaların üzerlerine gezdirip servis edin. Sarımsak ağır gelirse yoğurt sadede olabilir.



Çılbır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167351
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı




Yumurta (kişi sayısına göre)
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Su
Tuz
Pul biber
Kuru nane

Yumurtalar çok çabuk pişeceği için önce yoğurtlu sosu hazırlayın. Az tuz koyduğunuz yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın. Dilerseniz sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Bir pilav tenceresinde 1 litre kadar su kaynatın. Suya bir tutam tuz atın. Yumurtaları tek tek suya kırın. Akı tamamen beyazlaşan ve sarısı hafif sulu olan yumurtaları delikli bir kevgir ile sudan çıkarın. Servis sırasında yumurtaların üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli yağ dökün.



Çılbır

Eti
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.01.2021
Mesajlar: 30
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc155369
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2021
225 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2-3 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

Küçük bir tencere içerisine suyu alıyoruz. Üzerine tuz ve sirkeyi de ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suyu kaşıkla karıştırıyoruz ve bir girdap olmasını sağlıyoruz. Daha sonra yumurtaları teker teker kırarak 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Bir kaşık yardımıyla pişen yumurtaları sudan alarak servis tabağına yerleştiriyoruz.Üzerine çırpılmış yoğurt ekliyoruz. Tereyağını, içine pul biber ilave edip eritiyoruz. Sosu yoğurdun üzerine gezdiriyoruz.


Çılbır

raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42
Şehir: İskenderun Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc155632
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021
213 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Servisi için:
2 dilim kızarmış ekmek
1 çay kaşığı tereyağı
4 dal maydanoz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın.
Sirkeyi ekleyin, kaynar suyu son bir kez karıştırıp bir girdap oluşturun. Dağılmaması için ayrı bir kaba tek tek kırdığınız yumurtaları kaynar suya yavaşça bırakın.
Yumurta akları tamamen pişmiş, yumurta sarıları rafadan kıvamda olmalıdır. Yumurtaları yaklaşık 3-4 dakika kadar kaynar suda pişirin.
Yumurta aklarının düzenli bir şekilde pişmesi için aralarda kevgir yardımıyla hareket ettirerek yumurta sarılarına tutunmasını sağlayın.
Poşe yumurtaları servis tabağına alıp kenar kısımlarını bir kalıp ya da bıçak yardımıyla düzeltin.
Tereyağı sürdüğünüz kızarmış ekmek dilimleri üzerine yumurtaları yerleştirin. İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle süsledikten sonra servis yapın.

Not: Sirkeyi yumurtaların dağılmaması için suya ekleyin. Yumurta beyazlarını bir kevgir yardımıyla toparlayın arzuya göre dağınık durumda olan kenar kısımlarını yuvarlak bir kalıp yardımıyla düzeltin. Böylelikle daha muntazam şekilli poşe yumurtalar hazırlamış olursunuz.Yumurtaları eklediğiniz sırada su kaynar olmalı ancak çok fazla fokurdamamalı.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2023


Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170498
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Pul Kırmızıbiber 1 Yemek Kaşığı
Tereyağı 100 Gram
Sarımsak 6 Diş
Yumurta 8 Adet
Az Yağlı Light Yoğurt 350 Gram

Genişçe bir sahanın yarısına kadar su koyun, tuz ilave edin ve suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine istenildiği kadar yumurta kırın ve kapağı kapatarak kayısı olana kadar bekleyin. Diğer tarafta sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın. Servis tabaklarına önce delikli kepçe ile yumurtaları alın, üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin. Harlı ateşte tereyağını eritip toz kırmızı biberi ilave edin ve biber yanmadan sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.



Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158239
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2021
191 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Üzeri için:
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı nane ve pul biber

Derin bir tencerede su kaynatın ve ocağın altını kısın. Ardından kaynayan suyu karıştırarak girdap oluşmasını sağlayın. Yumurtaları, dağılmasını önlemek için bir kasenin içine tek tek kırıp tencere içindeki girdabın içine yavaşça bırakın. Pişen yumurtaları servis tabağına alarak üzerine çırpılmış yoğurt ve nane ile pul biber dökerek servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024


Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172342
Gönderme Tarihi: 29.May.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

2 diş sarımsak, biraz tuzla birlikte ezilmiş
400 g yoğurt
800 ml su
½ çorba kaşığı tuz
30 ml sirke
6 adet yumurta
45 g tereyağı veya sadeyağ
1 çay kaşığı pul biber

Sarımsağı yoğurtla karıştırın. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin.
Geniş ve derin bir tencereye suyu koyun. Tuzu ilave edin.
Kaynamaya başlayınca sirkeyi ilave edin.
Su kaynayınca altını kısın. Sadece su ateşin üzerinde hafifçe dalgalansın (kaynarsa yumurtalar dağılır).
Yumurtaların her birini bir kepçe veya küçük kâse içerisine kırın; sonra dikkatlice dağıtmadan kısık ateşteki suya yavaşça bırakın.
2 dakika boyunca kısık ateşte kapağı açık, akı pişip sarısı akışkan kalacak şekilde pişirin.
Yumurtaları kevgirle çukur bir tabağa çıkarın.
Sarımsaklı yoğurdu yumurtaların üzerine dökün.
Yağı tavada kızdırın, hafif kahverengi olunca ocaktan alın ve pul biberi katın. Hazırladığınız çılbırın üzerine gezdirerek servis edin.

Not: Çılbır, Türk mutfağındaki en ilginç, bir o kadar da geçmişi eskilere giden yumurtalı yemeklerden biridir. Fatih Sultan Mehmed, bu yemeğe rağbet eder, sofrasında bulundururdu. Sonraki yüzyıllarda saray ziyafetlerinde ve Divan üyelerinin öğle yemeklerinde de yer almıştır. Günümüzde çoğu kez kolay bir öğle yemeği yerine geçer. Poşe edilmiş yumurtanın sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı ile buluşması müthiş bir lezzet uyumu oluşturur. İstenirse lokma lokma doğranmış pide üzerinde de servis edilebilir.



Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173087
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2023
173 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.bim.com.tr

3 adet Bili Bili yumurta
2 çorba kaşığı Fıçı elma sirkesi
2 adet Ekmecik büyük tost ekmeği
2 çorba kaşığı Dost yoğurt
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 tepeleme tatlı kaşığı Destan pul biber
1 tepeleme tatlı kaşığı Destan kekik
1 tutam Rafine Sofra tuz
3 dal maydanoz

Tavayı ocağa alın ve 2 adet küpler halinde kesilmiş tost ekmeğini döndürerek hafif kızartın.
Bir kâseye 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 diş sarımsağın püresini ekleyin ve çırpın.
Küçük bir tencereye sıcak su koyun ve hafif kaynatın. İçerisine 2 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 tutam tuz ekleyin. Karıştırarak bir girdap oluşturun. Oluşan girdaba 1 adet yumurta kırın ve 2,5 dakika kadar pişirin. Yumurtayı bir kevgir ile dikkatlice çıkarıp bir tabağa alın ve diğer 2 adet yumurtaları da aynı şekilde pişirin.
Ocağa küçük bir tava koyun ve içerisine 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Yağ hafif köpürmeye başlayınca 1 tepeleme tatlı kaşığı pul biberi ve 1 tepeleme tatlı kaşığı kekik ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
Tabağa 2 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt ekleyin. Üzerlerine kızartılan tost ekmeklerini koyup, tekrar 1-2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin. Tost ekmeklerinin üzerine yumurtaları dikkatlice yerleştirin ve en son pul biberli, kekikli yağ döküp maydanoz yapraklarını ekleyin.



Çılbır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167408
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2022
151 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

Yumurta (kişi sayısına göre)
Su
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
Kuru nane

Yumurtalar çok çabuk pişeceği için önce yoğurtlu sosu hazırlayın. Az tuz koyduğunuz yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın. Dilerseniz sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Bir pilav tenceresinde 1 litre kadar su kaynatın. Suya bir tutam tuz atın. Yumurtaları tek tek suya kırın. Akı tamamen beyazlaşan ve sarısı hafif sulu olan yumurtaları delikli bir kevgir ile sudan çıkarın. Servis sırasında yumurtaların üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli yağ dökün.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2023


Çılbır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178016
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2024
123 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

3 adet yumurta
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pulbiber
Nane
2 su bardağı su

Öncelikle derin bir tavada 2 bardak suyu kaynatın. Suya yarım çay kaşığı tuz ekleyin. Yumurtaları kaynayan suyun içine sarıları dağılmayacak şekilde yavaşça kırın. Pişmeye bırakın. 3-4 dakika pişirdikten sonra kevgir yardımıyla servis tabağına alın. Yumurta sarıların tam pişmemiş olmasına dikkat edin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzeri için pul biber, kırmızı toz biber ve naneyi, tereyağıyla kavurup, yoğurdun üzerine ekleyin.



Çılbır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178919
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2024
121 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre su
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

Derin bir tencerede su kaynatmaya başlayın ve su kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısığa getirin ve sirkeyi ekleyin.
Ardından kaynayan suyu karıştırarak girdap oluşmasını sağlayın.
Yumurtaları, dağılmasını önlemek için bir kepçe ya da bardağın içine tek tek kırıp tencere içindeki girdabın içine yavaşça bırakın.
Yaklaşık 3-4 dakika sonunda yumurtaların beyaz kısımlarının tamamen piştiğini, içininse rafadan olduğunu fark edeceksiniz.
Yoğurdu tuz ve ezilmiş sarımsakla karıştırıp servis tabağına yayın.
Pişen yumurtaları da sudan kevgirle çıkarın. Fazla suyunu süzdüğünüz yumurtaları yoğurdun üzerine yerleştirin.
Bir tavada tereyağını eritip içine baharatları ekleyin ve kızdırın.
Hazırladığınız bu sosu da yumurtaların üzerine gezdirin.



Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173466
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2023
92 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4 dal maydanoz
2 dilim kızarmış ekmek
1 çay kaşığı tereyağı
Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Tencerenin içine su koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayan suyun altını kısarak tencereye kasenin içine kırdığınız yumurtaları ekleyin. Suyun içinde kaşıkla bir girdap oluşturup yumurtaları eklemeyi unutmayın. 3-4 dakika sonra yumurtalar pişecek ve rafadan hale gelecek. Yumurtaları servis tabağına alın. Ekmekleri kızartıp, ekmek dilimleri üzerine tereyağı sürün. Yumurtaları ekmeğin üzerine yerleştirin. En son süslemeler için kıyılmış maydanoz yapraklarını ve karabiberi üzerine dökün.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.05.2024


Çılbır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178400
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2024
54 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 litre su
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın ve ardından sirkeyi ekleyin.
Yumurtanın sarısını bozmadan bir kepçe veya bardağın içine kırın ve yavaşça sirkeli suyun için bırakın.
Yumurtaların akı pişip renk alırken, diğer yumurtaları da aynı şekilde sırayla tencereye ekleyerek pişirmeye başlayın.
Yumurta akları pişmiş, yumurta sarıları rafadan kıvamda olmalı, bunun için yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirmelisiniz.
Yumurtalar pişerken bir yandan yoğurda tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
Servis tabaklarının altına sarımsaklı yoğurdu eşit bir şekilde dağıtın.
Pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla sudan alın, kevgirde kalan suyunu iyice alarak yoğurdun üzerine yerleştirin.
Tereyağını tavada eritin ve üzerine pul biber, nane ve karabiberi ekleyin.
Hafifçe köpürmeye başlayınca ocaktan alarak yumurtaların üzerine dökün. Çılbırınız hazır.







Çılbır Tarifleri Menemen Tarifleri



(61 adet Çılbır 2,135,087 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort