Kısa URL: https://ml.md/lc92338
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2013
2,391 defa indirildi / yazdırıldı
350 gram kıyma
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
5 çorba kaşığı sirke
6 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
Pulbiber, tuz, karabiber
Tavaya aldığınız kıymanın rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince kıyılmış taze soğanı katın ve kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip servis tabağına alın. Yoğurt ve dövülmüş sarımsağı bir kasede karıştırıp kıymanın üzerine gezdirin. Diğer tarafta suyun içine sirke katıp kaynatın. Kaseye kırdığınız 1 adet yumurtayı şeklini bozmadan kaynayan sirkeli suyun içine yavaşça kaydırın. Arkalı önlü pişirdiğiniz yumurtayı bir kevgir ile sudan alıp sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın. Diğer yumurtaları da aynı şekilde pişirin. Kızdırılmış pulbiberli margarini yumurtaların üzerine gezdirin ve servis yapın.
1 paket filiz ince uzun
Yarım kg. kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzerine:
6 adet yumurta
2 çorba kaşığı sirke
4 su bardağı su
Yoğurt sos
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
Makarnayı tuzlu 5 lt. suda haşlayın ve süzün.
1 çorba kaşığı tereyağında küp doğranmış kuru soğanı şeffaflaşan kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Doğranmış taze soğan, maydanoz ve baharatı ekleyerek harmanlayın.
Sirkeli suyu kaynatın ve yumurtaları teker teker kırarak haşlayın.
Makarnanın üzerine sırasıyla kıyma, sarımsaklı yoğurt ve yumurtaları koyarak servis yapın.