Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sütlü Tatlılar Pelteler > Çilek Rüyası (2 adet - 145,532 defa bakıldı)

Çilek Rüyası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilek Rüyası

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc37801
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2009
2,476 defa indirildi / yazdırıldı




6 Su bardağı süt
1,5 Su bardağı toz şeker
1,5 Çay bardağı pirinç unu
Yarım çay bardağı buğday nişastası
2 Paket vanilya
Ceviz büyüklüğünde margarin
Çilek Sos İçin;
2 Su bardağı dolusu çilek
5 Çorba kaşığı toz şeker

# Temizlenip, yıkanan çilekler robottan geçirilerek, püre haline getirilir. Küçük bir tencereye alınır, üzerine 5 çorba kaşığı toz şeker eklenir, kısık ateşte bir kez kaynatılır, soğumaya bırakılır.
# Diğer taraftan başka bir tencereye soğuk süt, 1,5 su bardağı toz şeker, pirinç unu ve nişasta konur. Önce soğuk olarak karıştırılır, sonra orta ateşli ocakta karıştırılarak pişirilir.
# Karışım göz göz olup, muhallebi kıvamını alınca pişmiş demektir. Ocaktan alınca vanilya ve margarin katılır, çırpıcı ya da mikserle karıştırılır. (Soğuyana kadar ara sıra karıştırılır) Çilekli sos da bu arada soğur.
# Soğuyan muhallebiye 3 çorba kaşığı çilekli sos katılır karıştırılır, rengi pembeleştirilir.
# Çukur bir komposto kasesine ya da ayaklı kup bardağına önce bir çorba kaşığı çilekli sos, sonra üzerine 3 - 4 çorba kaşığı muhallebi konur. Bu işlem kase dolana kadar tekrarlanır. En üste mutlaka çilekli sos konur.
# Çilek rüyası buzdolabının alt rafında en az 2 saat dinlendirilir, servise sunulur.

Not: Çilekli sos ve muhallebi, birbirine katılmadan önce mutlaka soğumuş olmalıdır, aksi taktirde tatlının rengi güzel olmaz.


ML® Çilek Rüyası için tıklayın





Çilek Rüyası

Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc144916
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2019
790 defa indirildi / yazdırıldı




Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Alt tabanı için:
1 paket kedidili bisküvisi
1 paket üçü bir arada granül kahve
1 su bardağı soğuk süt
Üstü için:
2 paket çilekli jöle
1 paket yuvarlak tahıllı bisküvi (isteğe bağlı)
Çilek
Nane yaprağı

Tereyağı ve 1 paket vanilya hariç muhallebi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın.
Kıvamı koyulaşana kadar ocakta pişirin.
Koyulaşınca ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilya ilave edin.
Pürüzsüz hale gelene kadar el blender’ı ile ezin ve bir kenara alın.
Soğuk süt ve hazır kahveyi karıştırın.
Kedidili bisküvileri kahveli süte batırıp geniş bir cam tepsiye dizin.
Bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökün ve tahıllı bisküvileri aralıklarla yerleştirin.
Yıkayıp ayıkladığınız çilekleri dikine ikiye bölüp bisküvilerin üzerine yerleştirin.
Çilekli jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp tatlının üzerine dökün.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın.
Servis ederken tahıllı bisküvilerin her biri bir dilimin ortasında kalacak şekilde kesin.
Nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.







Çilek Rüyası Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(2 adet Çilek Rüyası 145,532 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort