Kısa URL: https://ml.md/lc162395
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı
9 çorba kaşığı irmik
5 su bardağı süt
9 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı margarin
Çilek sos için:
20 adet çilek
4 çorba kaşığı pudra şekeri
İrmik, süt, toz şeker ve hindistancevizini tencereye alın. Kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarin ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı küçük kaselere pay edip, soğuyana dek dinlendirin. Daha sonra buzdolabına yerleştirip, 1 gece bekletin. Çilek sos için çilek ve pudra şekerini blenderden geçirip, 2 dakika pişirin. Tatlıları buzdolabından alıp, servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerine çilek sos gezdirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc64007
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
2,715 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 kg. süt Çilekli sos için:
500 gr. çilek
1 çay bardağı pudra şekeri
İrmik,toz şeker ve sütü 10 dakika kaynatın. Suyla ıslatılmış derin bir kabın içine dökün. Oda ısısına gelince buzdolabına koyup bir saat bekletin. Çilek ve pudra şekerini önce blenderden, ardından süzgeçten geçirin. İrmik tatlısını servis tabağına çıkarıp üzerine çilekli sosu dökün. Dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis yapın.