|
Çilek Soslu Muhallebili Kadayıf |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161869
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2021
262 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
500 gram kadayıf
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Muhallebi için:
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı irmik
2,5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Sos için:
500 gram çilek
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Muhallebi için süt, irmik, tozşeker ve vanilyayı tencereye alın. 2 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın. Kadayıfı geniş bir tepsiye alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı gezdirip elinizle iyice harmanlayın. Kadayıfın yarısını fırın kabına bastırarak yerleştirin. Üzerine irmikli karışımı yayıp, kalan kadayıfla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbeti çekene dek dinlendirin. Sos için çilekleri temizleyip blenderden geçirin. Tozşeker ve nişasta ilave edip, ocağa oturtun ve sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfı dilimleyip, servis tabağına koyun. Üzerine sos gezdirip servis yapın.
|
Çilek Soslu Muhallebili Kadayıf |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166380
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2022
107 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kadayıf
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Muhallebi İçin:
500 ml süt
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Şerbet İçin:
3 su bardağı şeker
800 ml su
1 yemek kaşığı limon suyu
Sos İçin:
Yarım kg çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Muhallebi için sütü, irmiği, şekeri ve vanilyayı tencereye aktarın. 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan kaldırın. Kadayıfı geniş bir kaba alın. Üstüne eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını gezdirip, elinizle harmanlayın. Kadayıfın yarısını fırın kabına bastırarak yerleştirin. Üstüne de irmikli karışımınızı alın. Üzerine irmikli karışımı yayıp, kalan kadayıfla kapatın. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.
Şerbet için toz şekeri ve suyu 5-6 dakika kadar kaynatın. Limon suyu ekleyin ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Daha sonra sıcak kadayıfın üstüne soğuk şerbetinizi gezdirin. Tatlı, şerbeti çekene kadar dinlendirin.
Sos için çilekleri temizleyip yıkayın ve blenderdan geçirin. Üstüne nişasta ve toz şeker ekleyip, ocağa alın. Sürekli karıştırma yaparak 5-6 dakika boyunca pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın. Kadayıfı dilim yapıp servis tabağına alın. Sos ilave edip servis yapabilirsiniz.
|
|