|
Çilek Soslu Yalancı Tavuk Göğsü |
 |
sedan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78219
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2012
2,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Adet Çilek Sosu
4 Kahve Fincanı şeker
3 Kahve Fincanı un
1 Kg. süt
Sütü tencereye koyalım. Üzerine unu,şekeri ve margarini ekleyelim. Koyulaşana kadar kaynatalım. Kaynadıktan sonra 10 dk mikserle çırpalım ve kaba dökelim. Çilek sosunu hazırlayıp üzerine dökelim.
|
Çilek Soslu Yalancı Tavuk Göğsü |
 |
rukiye
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc78312
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
1,746 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Hamurişi
1 Kase Çilek
1 Paket vanilya
6 Su Bardağı süt
2 Yemek Kaşığı pudra şekeri
1 Yemek Kaşığı nişasta
1 Su Bardağı toz şeker
1 Su Bardağı un
Orta boy bir tavada margarini eritip içine un ve nişastayı ekleyin. unun kokusu gidene kadar kavurun.tencereye sütü,şekeri,vanilyayı ve tavadaki malzemeyi ekleyin. yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirin. tatlınız yoğunlaşınca ocaktan alıp blendırla yaklaşık 5 dakika pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. servis yapacağınız kaplara dökün ve ılımaya bırakın. ayıklanmış çilekleri 3-4 parçaya bölüp üstüne pudra şekerini ekleyip blendırla iyice pürüzsüz olacak şekilde çırpın. tatlılarınızın üzerine dökerek servis ediniz.
|
|