Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Paluze Tarifleri > Çilekli Bavarez (4 adet - 207,435 defa bakıldı)

Çilekli Bavarez


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilekli Bavarez

Kemeraltı'lı
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 10.07.2011
Mesajlar: 15
Şehir: Konak İZMİR
Kısa URL: https://ml.md/lc65657
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2011
2,063 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram çilek
4 adet jelatin
2 adet yumurta akı
1 su bardağı şeker
Süslemek için:
Çilek

Jelatinleri sıcak suda eritin. Çileği püre haline getirin. Yumurta aklarını şekerle birlikte kar haline gelene dek çırpın. Jelatin ve çilek püresiyle karıştın. Dört adet küçük sufle kabına bu karışımı dökün. 3 saat kadar buzdolabında bırakıp, donmasını bekleyin. Birkaç saat sonra yuvarlak bir tabağa ters çevirip, çıkarın. Çileklerle süsleyerek servis yapın.


ÇİLEKLİ BAVARUAZ

masal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2009
Mesajlar: 33
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc44357
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2009
2,869 defa indirildi / yazdırıldı




1 dl. (1/5 su bardağı) yoğurt
300 gram çilek
100 gram (2/5 su bardağı) tozşeker
50 gram kedi dili bisküvi
25 gram jöle
Birkaç adet nane yaprağı

1 Jöleyi soğuk suda çözün. Bir kaba koyduğunuz yoğurdun içine, parçaladığınız kedi dillerini ve yıkanıp kurulandıktan sonra dilimlere ayrılmış çilekleri koyun. Birkaç çileği, süsleme için bir kenara koymanızda yarar var. Çilekleri parçalamamaya dikkat ederek yavaş yavaş karıştırın.
2 Tozşekeri, 2 veya 3 tatlıkaşığı suyla birlikte bir kaba koyun. Şurup elde edene kadar kısık ateşte karıştırık. İyice sıktığınız jöleyi bu şuruba ekleyin. Jöle tamamen eriyene kadar sürekli karıştırarak şurubu pişirin. Şurubu yoğurt, çilek ve bisküvili karışıma ilave edin. İyice karıştırıp hafif nemli bir bavaruaz kalıbına boşaltın.
3 Kalıbı en az 6 saat buzdolabında ya da yaklaşık 2 saat buzlukta bekletin. Servisten kısa süre önce kalıbı birkaç saniye kaynar suya tutun, sonra da tatlı tabağına tersyüz edin. Bir kenarda dilimlenmiş halde bekleyen çileklerle ve nane yapraklarıyla üstünü süslediğiniz bavaruazı servis yapın.


Çilekli Bavaruaz

Lokumum
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2007
Mesajlar: 20
Şehir: Nürnberg
Kısa URL: https://ml.md/lc15686
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2007
3,018 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler :
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
2 poşet krem şanti
400 gr. çilek
2 - 3 yaprak jelatin
Sosu için:
300 gr. çilek
1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:
2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın.
Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin.
Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Soğumasını bekleyin.
Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın. Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin.
Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın. Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin.
Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın. Çilekli sosla birlikte servis yapın.


Çilekli Bavarez

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10730
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
2,507 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
1/2 kg çilek,
4 yumurta,
1+3/4 bardak tozşeker,
2 su bardağı süt,
1/2 kg çiğ krema (veya bir poşet krem şanti),
6 yaprak jelatin,
1 çubuk vanilya.

Yapılışı:
Jelatin yapraklan soğuk suya konup ıslatılır. Çilekler bol suda iyice yıkanıp ayıklanır. 10 tane çilek üzerini süslemekte kullanılmak için ayrılır. Çilekler emaye veya çelik bir tencereye konur. Üzerine 3/4 su bardağı tozşeker serpilir ve suyunu salıncaya kadar bekletilir. Çilek sulanınca ateşe konur, karıştırarak şeker eritilir ve zaman zaman karıştırarak 15 dakika kaynatılır. Süzgeçten geçirilir. Süt içine vanilya çubuğu konarak kaynatılır. Süt kaynayınca, vanilya çubuğu çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Yumurta sarıları ile 1 su bardağı tozşeker porselen veya cam kâsede çırpılır. İyice çırpıldıktan sonra, kâse, içinde kaynar su bulunan ateşteki bir kaba oturtulur. Hızlı hızlı çırpılırken, suyu iyice süzülmüş jelatin ufalanarak ilave edilir. Jelatin iyice yedirildikten sonra yavaş yavaş karıştırılır ve kaynamak üzereyken kâse kaynar sudan alınır ve soğumaya bırakılır. Yumurtalı krema soğuyunca, çiğ krema iyice çırpılarak kabartılır (veya krem şanti hazırlanır) ve süzülmüş çilek hafifçe karıştırılarak kremaya yedirilir. Çilekli çiğ krema (veya krem şanti) kaşık kaşık alınıp soğumuş olan yumurtalı kremaya azar azar katılır ve karıştırarak iyice yedirilir. Savarin kalıbı iyice ıslatılır, kalıba boşaltılır ve buzdolabının en soğuk yerine yerleştirilir. Kalıp buzdolabında 5 saat kadar bekletildikten sonra çıkarılır ve kaynar suya batırılıp çıkarıldıktan sonra, ters çevrilerek bavarez servis tabağına aktarılır. Daha önce ayrılmış olan çilekler üzerine yerleştirildikten sonra servis zamanına kadar buzdolabında bekletilir.






Çilekli Bavarez Tarifleri Paluze Tarifleri



(4 adet Çilekli Bavarez 207,435 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort