Kısa URL: https://ml.md/lc173357
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2023
170 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
1 paket vanilya
180 gram bitter çikolata (2 paket kare çikolata)
1 su bardağı un
¼ çay kaşığı tuz
100 gram çilek
Yumurta ve şekeri el çırpıcısı ile güzelce çırpın.
İçine tuz ve vanilya ilave ederek çırpmaya devam edin.
Unu eleyerek ilave edin ve karıştırarak homojen hale getirin.
Tereyağı ve çikolatayı uygun bir kaseye alarak benmari usulü eritin. Çikolata ve tereyağı azar azar karışıma ilave edin. Homojen, akışkan kıvamlı bir harç elde edin.
Yağlı kağıt koydunuz dikdörtgen ya da kare borcama alın. Üzerine ikiye kestiğiniz çilekleri koyun.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığında en az 1 saat dinlendirin. Sonrasında dilimleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc166084
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
155 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr şeker
5 tane yumurta
750 gr un
100 gr krema
100 gr ceviz içi
35 gr frambuaz jölesi
250 gr çilek
40 gr kakao
250 gr bitter çikolata
Üzerine;
12 tane küçük boy çikolata
Kremayı ve bitter çikolatayı ufak bir tencerede eritin. Ardından bu karışımı bir kaba boşaltın. Şekeri üzerine ekleyip, iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edip, pürüzsüz bir kıvam oluşturana kadar çırpmaya devam edin. Kakaoyu, elenmiş ununuzu ve ceviz içlerini de ekleyin.
Oluşturduğunuz harcı, tabanına yağlı kağıt serili fırın tepsinize yaydırın. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında ortalama yarım saat kadar pişirin. Browni ılıdıktan sonra altı parçaya ayırın. Bu parçaları ortadan ikiye kesin.
Browni katlarının arasına frambuaz sosunuzdan gezdirin. Küçük parçalara ayırmış olduğunuz çilekleri de browni’lerin hem içine hem de üzerine ilave edin, üstünü diğer kek parçasıyla kapatın. Son olarak browni’leri çilek ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2023