Kısa URL: https://ml.md/lc97079
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2014
1,639 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağından iki parmak az süt
1.5 su bardağı krema
1.5 su bardağı şeker
250 g çilek
Süt, krema ve şekeri derin çırpma kabına alınız. İyice karışana kadar çırpınız.
250 g çileğin yarısını robottan geçirip diğer yarısını küçük doğrayınız.
Çilekleri dondurmaya koyup, karıştırınız.
Derin bir kek kalıbına veya buzdolabı kabına koyarak buzluğa yerleştiriniz.
Karışım sertleşmeye başlayana kadar dondurunuz.
Katılaşmaya başlayan dondurmayı buzluktan alınız.
Soğutulmuş bir karıştırma kabına koyunuz.
Buz kristalcikleri kırılana dek 5 dakika kadar çırpınız.
Tekrar buzdolabı kabına koyup, sertleşene kadar soğutunuz.
Dondurmayı servis yapmadan 20-30 dakika kadar önce buzluktan çıkarınız.
½ kg çilek
1 paket krem şanti
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Çileklerin saplarını ayıklayın ve meyveleri iyice yıkayın. Meyveleri süzülmeleri için süzgeçte bekletin. Blender haznesine çilekleri ve toz şekeri alın ve püre haline getirin. Ayrı bir kasede süt ve krem şantiyi çırpın. Üzerine çilek püresini ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra kare borcama ya da dondurma kalıplarına doldurun. En az 1 saat derin dondurucuda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.