|
Çilekli Dondurma |
|
gülbin tuna
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94321
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çay fincanı süt
1 çay fincanı şeker
1/2 kg çilek
1 paket krem şanti
Çilekleri, ayıklayalım ve iyice yıkayıp süzgece alalım. Suyu süzüldükten sonra parçalayıcıya alalım üzerine şekeri katıp, püre haline getirelim. Ayrı bir kapta, süt ve krem şantiyi mikser ile çırpalım üzerine çilek püresini alalım kaşık ile karıştıralım. Dondurma kabına alalım bir gece buzlukta bekletip servise sunalım.
|
Çilekli Dondurma |
|
iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc73505
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2012
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr (2.5 su bardağı) su
350 gr çilek
2 adet limon suyu
2 su bardağı ve 1 fincan toz şeker
1 adet yumurta akı
1 su bardağı süt
Sütü kaynat, soğut. Çilekleri ez süzgeçten geçir. Tüm malzemeleri kaşıkla şeker eriyinceye kadar karıştır şeker eriyince tülbentten süz. Buz kalıplarına doldur. Buzlukta arada bir karıştırarak dondur.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 04.07.2023
|
SÜTLÜ ÇİLEKLİ DONDURMA |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57945
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2010
2,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 litre su
350 gr. çilek püresi
450 gr. süt kaynamış ve soğutulmuş
750 gr. toz şeker
2 limonun suyu
1 yumurtanın beyazı
Bütün malzemeyi hep birlikte iyice karıştırıp, şekeri iyice eridikten sonra buzdolabının buzluğuna kaldırıp sık sık karıştırarak tekrar buzluğu kaldırınız ve bu işlemi donana kadar yapınız.
Not: Mümkünse 2 yaprak jelatini bir saat soğuk suda ıslayıp sonra sudan çıkararak eritip dondurma harcına karıştırınız.
|
ÇİLEKLİ DONDURMA (Sütten) |
|
tosunum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2010
Mesajlar: 36 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46855
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2010
2,569 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. çilek
1 kg. süt
1 çorba kaşığı nişasta
10 gr. salep
3,5 su bardağı şeker
Çilekleri yıkayıp ayıklayınız. Süzgeçten kaşıkla ezerek geçiriniz, sütten bir bardak ayırıp, kalanın içerisine salebi şekeri koyup, ateşe koyunuz. Ayrılan sütle nişastayı ezip, bunu da süte katınız. Ateş üzerinde karıştırarak 10 dakika pişirip muhallebi kıvamına getiriniz. Ateşten alınca hemen içerisine çilek ezmesini katınız. Karıştırarak soğutunuz. Soğuyunca buzdolabının kaplarına koyup, sık sık karıştırarak dondurunuz. İstenilen donma derecesine gelince servis yapınız.
ML® Çilekli Dondurma için tıklayın
ML® Çilekli Dondurma Videosu
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 04.07.2023
|
|