Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Meyve Tatlıları > ÇİLEKLİ EKMEK TATLISI (2 adet - 84,869 defa bakıldı)

ÇİLEKLİ EKMEK TATLISI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilekli Ekmek Tatlısı

"o"
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc71075
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2011
2,177 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo Çilek
2 su bardağı Şeker
2 su bardağı su
2 paket tuzsuz Etimek
Vanilyalı dondurma

Çileklerin sap kısımlarını temizleyip, bol suyla yıkadıktan sonra tencereye aktarın. Üzerine suyu ve tozşekeri ekleyin. Kıvamlı bir şurup haline gelene dek kaynatın. Etimekleri bu şurup ile ıslatın. Bir su bardağının ağız kısmıyla kesin. Aralarına çilek taneleri koyarak üç kat olacak şekilde dizin. Vanilyalı dondurmayla birlikte servis yapın.


ÇİLEKLİ EKMEK TATLISI

ilkay2
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.06.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc52647
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2010
2,482 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ 4 kişilik
4 dilim sütlü ekmek
2 çorbakaşığı süt
1 çorbakaşığı bal
30 gram (1 çorbakaşığı) tozşeker
45 gram (3 çorbakaşığı) tereyağı
2 yumurta, 250 gram çilek
1 çorbakaşığı portakal jölesi

YAPILIŞI:
1) Çilekleri yıkayın, süzün ve ayıklayın. Dilimledikten sonra bal ile harman olmaya bırakın.
2) Yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın ve sütü ekleyin. Bu karışımı bir karıştırma kabına boşaltın ve ekmek dilimlerini iki taraflı çevirerek buna bulayın.
3) Bir tavada, köpüklenmiş yağda, paletle çevirmek şartıyla dilimleri kızartın.
4) Isıya dayanıklı bir tabağa döşeyin ve üstünü çileklerle kaplayın.
5) Karışım suyunu ılıtın, portakal jölesini ekleyin. Bir fırça yardımıyla karışımı, çileklerin üstüne yayın ve önceden ısıttığınız 230 derecelik fırında 2 dakika kadar bırakın.






ÇİLEKLİ EKMEK TATLISI Tarifleri Meyve Tatlıları



(2 adet ÇİLEKLİ EKMEK TATLISI 84,869 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort