Kısa URL: https://ml.md/lc57131
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010
2,015 defa indirildi / yazdırıldı
10 dilim ekmek
1 su bardağı tereyağı
1 kg. çilek
1.5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Ekmekleri ızgarada az bir şey sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız.
Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz.
Ekmekleri bir tepsiye diziniz.
Çilekleri ayıklayıp, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz.
Karıştırarak çok hafif ateşde on dakika kaynatınız.
Suyundan bir parça ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz.
Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz.
Kalan çilek suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz.
Tepside çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşden indiriniz. Soğuyunca ikram ediniz.
Not: Kış aylarında aynı tatlı çilek reçeliyle yapılır. Reçel sulandırarak ekmeklerin üzerine dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc65650
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011
1,754 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg çilek
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1,5 paket tuzsuz etimek
Süslemek için:
Fıstıklı dondurma
Çileklerin sap kısımlarını temizleyip, bol suyla yıkadıktan sonra tencereye aktarın. Üzerine suyu ve tozşekeri ekleyin. Kıvamlı bir şurup haline gelene dek kaynatın. Etimekleri bu şurup ile ıslatın. Bir su bardağının ağız kısmıyla kesin. Aralarına çilek taneleri koyarak üç kat olacak şekilde dizin. Fıstıklı dondurmayla birlikte servis yapın.