|
Çilekli Galette |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178239
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2024
73 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru için:
300 gram un
75 gram pudra şekeri
150 gram tereyağı (donuk)
1 tutam tuz
1/2 adet yumurta
3 yemek kaşığı soğuk su
İç harcı için:
400 adet çilek
45 gram nişasta
50 gram toz şeker
1 paket vanilin
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tutam toz şeker
İlk olarak doğrayıcının içerisine un, pudra şekeri , tuz ve donmuş tereyağını ekleyin ve durdura durdura çalıştırıp kırıntı haline getirin. .
Ardından çırpılmış yarım yumurta ve soğuk suyu ekleyip yine karıştırın.
Hazırladığınız harcı streç filme sarın, bastırın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Hamur dinlenirken çilekleri iri parçalar halinde dörde kesin ve şeker, nişasta ve vanilin ile karıştırıp oda sıcaklığında bekletin.
Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında açın, üstteki kağıdı çekin ve çilekli karışımı hamurun ortasına aktarıp kenarları ortası açık kalacak şekilde kapatın.
Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün ve toz şeker serpin.
Tatlıyı 190 derecelik fanlı fırında kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.
Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin ve dilimleyip servis edin.
|
Çilekli Galette |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158747
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2021
281 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabanı İçin:
115 gram tereyağı(eritilmemiş)
175 gram un
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı soğuk su
1 yemek kaşığı soğuk elma sirkesi
Yarım çay kaşığı tuz
İçi için:
Yarım kg ayıklanmış çilek
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 limon kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Üzeri için:
2 kaşık süt
1 kaşık toz şeker
Geniş bir kaseye un, tuz ve şekeri alın, üzerine soğuk tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Tereyağı paralandığında su ve sirkeyi ekleyin.
Oluşan hamuru bir araya getirin ve streç filme sarın, dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
Bir kaseye çilekleri doğrayın, üzerine şeker, nişasta, limon kabuğu ve vanilya özütünü ekleyip karıştırın.
Dinlendirdiğiniz hamurdan parçalar koparın ve merdane ile yuvarlaklar açın.
Hazırladığınız çilekli harçtan hamurun kenarlarında 2-3 santim boşluk kalacak şekilde ortasına yerleştirin. Ardından kalan hamuru meyvenin üzerine kapatın.
Hamurun hepsini aynı şekilde yapıp galettelerinizi hazırlayın.
Hazırladığınız galettelerin üzerine fırça yardımıyla süt sürüp toz şeker serpin.
Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizdiğiniz galetteleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin.
|
Çilekli Galette |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157569
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2021
521 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
Hamuru için:
1-1/4 su bardağı un
2 çay kaşığı şeker
1/4 çay kaşığı tuzu
1/2 su bardağı soğuk tuzsuz tereyağı
3-4 yemek kaşığı soğuk su
Üzeri için:
1 yumurta
Sosu için:
1 su bardağı çilek
1/3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı sirke
Kreması için:
250 gram taze krem peynir
1 su bardağı yoğun krema
Vanilya
1/4 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Galette yapmak için öncelikle hamurdan başlayın. Un, şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk ve küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyin ve iyice çırpın.
Hamur bir top haline gelene kadar her seferinde 1 çorba kaşığı buzlu su ekleyin.
Hamuru bir disk şeklinde şekillendirin ve strece sıkıca sarın. 30 dakika buzdolabında bekletin.
Sosu için büyük bir karıştırma kabında çilekleri, şekeri, mısır nişastasını ve sirkeyi karıştırın.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
Hamuru buzdolabından alın ve açmak için yüzeyi hafifçe unlayın. Ardından bir oklava kullanarak hamuru orta boyutta daire şekline getirin ve ardından fırın tepsisine yerleştirin.
Daha sonra çilek dolgusunu hamurun ortasına aktarın ve kenarlarında 2 cm boş bırakın. Parmaklarınızı kullanarak hamurun kenarlarını yukarı doğru dolgunun üzerine katlayın.
Galettenin kenarlarına çırpılmış yumurta sürün, ardından 25 - 30 dakika, üzeri altın kahverengi olana kadar pişirin. Kremasını hazırlarken galetteyi bir kenara koyun ve tamamen soğumaya bırakın.
Kreması için tüm malzemeleri mikserle çırpın.
Çilekli galette soğuduktan sonra üzerine krema ekleyerek servis edin.
Not: Galette kırılgan ve kolay ufalanan Fransız mutfağına ait bir hamur işidir.
|
|