Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Islattığımız kalıba önce jöleyi döküyoruz, küçük küçük doğradığımız çilekleri de ilave edip soğumasını bekliyoruz. Diğer taraftan tencereye sütü, şekeri ve irmiği alıp pişirmeye başlıyoruz. Üzeri göz göz olunca içine yağ ve vanilyayı katıp 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Ocağı kapatınca hindistancevizini ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Yaptığımız sütlü muhallebiyi de biraz ılınınca kalıba döküyoruz. Ben bu şekilde buzdolabında bir gece beklettim, ertesi gün kalıptan çıkarttım.
Kısa URL: https://ml.md/lc118259
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2016
1,404 defa indirildi / yazdırıldı
Tülay Mumcu
1 lt. süt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket çilekli jöle
1 paket krem şanti
İsteğe göre mevsim meyvesi
Sütün içine irmiği şekeri ve vanilyayı koyup orta dereceli ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayan tatlıyı bir kaba döküp soğutun. 1 paket isteğinize göre jöle ve krem şantiyi hazırlayın jöleyi ılıyınca tatlının üzerine dökün. krem şantiyle süsleyin. Krem şantinin birazını sütle açarak poşette küçük bir delik yardımıyla incecik bir çizgi ile jöle soğumadan çizin ve bıçakla yukarı doğru çekerek süsleyin. Dilediğiniz meyveyle süsleyip dolapta soğumaya bırakın.