Keki İçin:
160 gr margarin
2 su bardağı ince çekilmiş fındık
2,5 kahve fincanı tozşeker
2,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yumurtanın sarısı
Üzeri için:
300 gr taze çilek
2 su bardağı soğuk süt
3 poşet sade toz kremşanti
Çekilmiş fındığı tozşeker ve unla karıştırıp hamur yoğurma kabına alın, Bir tutam tuz ilave edip harmanlayın. Fındıklı karışımın ortasını açıp margarin ve yumurta sarısını ekleyin. Kurablye hamuru kıvamında bir hamur yapın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru 2 parçaya bölüp kalıp büyüklüğünde açın. Yuvarlak kek kalıbını yağlayıp her iki hamuru tek tek pişirin ve soğumaya bırakın. Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekletin. Keklerden birini 6 eşit üçgen dilim halinde kesin. Bütün dilimi düz tabağa alıp üzerini kremşanti ile kaplayın. Çilekleri dizip bir kat daha kremşanti sürün. Kalan kremşantiyi sıkma torbasına alıp altı üçgen elde edecek şekilde çapraz çizgiler sıkın. Her üçgenin ortasına bir çilek yerleştirip kek dilimlerini dikey olarak çileğe yaslayıp yerleştirin. Buzdolabında bekletin. Servis yapın.
|