Pandispanya için:
5 yumurta
5 çay bardağı toz şeker
5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
2 su bardağı süt
Yarım bardak şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Çilekli katman için:
1 kutu çilek
Kremşanti
Öncelikle pandispanya için yumurta ve şekeri çırpın.Krema kıvamına gelsin.Ardından kabartma tozu, vanilya, elenmiş unu ekleyin. Güzelce çırpıp yağlı kağıt serili borcamda 150 derecede pişirin.
Krema için tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin.
Çilekli katman için çileği blendırdan geçirin.
Pandispanyayı iki kat halinde kesip sonra da ortadan ikiye keserek uzun 4 kat elde edin.
Her kat arasına önce çilekli karışımdan sonrada kremadan sürün.
4 katıda bu şekilde tamamlayıp en üstü öncelikle kremşanti ile kenar süsü yapıp ortasını çilekli püre ile sıvayın.
Bir iki saat dolabta dinlendirip servis yapın.
|