Kısa URL: https://ml.md/lc160639
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2021
278 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Yarım kg çilek
1 su bardağı tozşeker
Servis için:
Çilek
Kremşantiyi derin bir kapta soğuk süt ile birlikte iyice çırpın. Buzdolabında 1 saat soğutun. Çilekleri ayıklayıp dörde bölün ve tozşekerle birlikte tencereye aktarın. 1 çorba kaşığı su ile birlikte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra blenderden geçirin ve soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan hemen önce soğuttuğunuz kremşantinin içine çilek püresini azar azar ilave ederek bir yandan da karıştırın. Kuplara paylaştırıp, çilekle süsleyin ve servis yapın.
Not: Tatlının sönmemesi için, servis yaptıktan sonra hemen tüketilmesi gerekir.
Dolgu:
400 g çilek
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
Crème Olé:
1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
Çilek
5 - 6 adet badem
5 - 6 adet taze nane yaprağı
Çilekleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker, su ve limon kabuğu rendesini ilave edip orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
2,5 su bardağı sütü çırpma kabına boşaltın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Crème Olé'yi aralara çilek ve badem koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Çilek, badem ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.