Çilekler iyice yıkanır, sapları ayrılır ve blenderdan geçirilerek püre haline getirilir.
Çırpma kabında yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ayrı bir kapta krema çırpılır.
Yumurta ve krema birleştirilerek karıştırılır.
Yaprak jöle yaklaşık 30 dakika soğuk suda bekletilir. Suyu süzülür ve hafif ateşte karıştırılarak eritilir.
Krema yumurta karışımına ilave edilir. Çilek püresi de ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
Servis kaplarına doldurularak buzdolabına konulur.
Soğuk olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc1890
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,016 defa indirildi / yazdırıldı
2 yumurta akı
100 gr çilek
3 çorba kaşığı toz şeker
300 gr çilekli yoğurt
300 gr tuzsuz krem peynir
10 gr toz jelatin
Süslemek için :
nane yaprağı, çilek, pudra şekeri
Jelatini altı çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Çilekleri bir çatal yardımıyla ezin şekerle beraber yoğurda katın.
jelelatini kaynatmadan benmari usulü çözün . Altını kapattıktan sonra soğuk su dolu bir kabın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırmaya devam edin.
Daha sonra çilekli karışıma katın. Yumurta aklarını iyice çırpın. Peynirle birlikte çilekli karışıma dökün ve krem kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. Karışımı altı parçaya bölüp kalp şeklinde kaplara dökün ve 3-4 saat dondurun. Kaplardan çıkardıktan sonra çilek, pudra şekeri ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.