|
|
Çilekli Mus |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62942
Gönderme Tarihi: 03.May.2011
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı rafine yağ
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
1/4 su bardağı taze portakal suyu
500 gr çilek
300 gr (1+1/5 su bardağı) krema
4 yumurtanın sarısı
4 yumurtanın akı
15 gr (3 yaprak) jelatin (4 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)
7 su ıbardaklık bir sufle kabını, rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakınız. Şekeri ve portakal suyunu orta boy bir tencereye koyup, ağır ateşte sürekli karıştırarak eritiniz. Şeker eriyince ateşi açıp, karışımı 1 dakika kaynatınız.
Ateşi kısıp çileklerini katınız. Karıştırarak çilekleri şuruba iyice bulayınız. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 10 dakika, çilekler iyice yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, içindekileri tahta bir kaşığın tersiyle ezerek orta boy bir kasenin üstüne oturtulmuş ince tel süzgeçten geçiriniz. Kaseyi bir kenara bırakınız. Krema ve yumurta sarılarını, orta boy ateşe dayanıklı bir cam kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla çırpınız.
Cam kaseyi, yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencerenin içine oturtunuz. Tencereyi ateşe oturtup cam kasedeki karışımı sürekli çırparak koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz. (Yumurta pişip, pürtükleşeceğinden, kaynatmamaya dikkat ediniz.)
Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkarınız. Yumurtalı kremayı, çilek püresine katıp, erimiş jelatini çırparak ekleyiniz. Karışımı arasıra karıştırarak oda sıcaklığında soğumaya bırakınız.
Bu arada yumurta aklarını orta boy bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz.
Kar haline gelen yumurta akını madeni bir kaşıkla yavaşça, çilekli püreye katınız.
Karışımı yağladığınız sufle kabına boşaltıp, buzdolabında 4 saat, mus tamamen tutana kadar bekletiniz.
Musu buzdolabından çıkarıp, kalıbın iç kenarlarında keskin bir bıçak gezdirerek gevşettikten sonra, kalıbın dibini çabucak kaynar suya batırıp çıkarınız.
Bir servis tabağını kalıbın üstüne kapatıp, kalıbı hızla silkeleyerek ters yüz ettikten sonra (mus tabağa kolayca çıkmalıdır), çilekli musunuzu servis ediniz.
|
Çilekli Mus |
|
gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68437
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta akı
150 gr çilek
4 çorba kaşığ şeker
250 gr çilekli yoğurt
250 gr labne peynir
Jelatin
Jelatini altı çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Çilekleri bir çatal yardımıyla ezin şekerle beraber yoğurda katın. Jelelatini kaynatmadan benmari usulü çözün . Altını kapattıktan sonra soğuk su dolu bir kabın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra çilekli karışıma katın. Yumurta aklarını iyice çırpın. Peynirle birlikte çilekli karışıma dökün ve krem kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. Karışımı altı parçaya bölüp kalp şeklinde kaplara dökün ve 3-4 saat dondurun. Kaplardan çıkardıktan sonra çilek, pudra şekeri ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
|
Çilekli Mus |
|
lezzeti ala
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc143644
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2019
446 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı çilek
5 adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın. Tatlının üstünü süslemek için birazını ayırın.
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Sarılarını mikserle çırpıp içine 2 bardak çilek, eritilmiş tereyağı, vanilya ve krem şanti ekleyip çırpın. Yumurta beyazlarının içine de 1 tutam tuz atıp 7-8 dakika kar haline gelene kadar çırpın.
Çilekli yumurta sarılarını, iyice çırpılmış beyaza yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan çırpma işlemine devam etmelisiniz. Tatlıyı, kaselere eşit olarak paylaştırıp servis yapabilirsiniz.
|
|
Çilekli Mus Tarifleri Elmasiye Tarifleri
|
|