|
Çilekli Pankek |
|
iştah
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc19297
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2007
2,500 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Arası için:
1 kase çilek marmelatı
8-10 adet çilek
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hamur malzemesi derin bir kapta iyice çırpılır. Tava 1 çorba kaşığı yağla yağlanır. Isınınca küçük bir kepçeyle hamur dökülür. Çay tabağı büyüklüğünde olmalıdır. İki yüzü kızarınca tavadan alınır. Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Pankekler soğyunca 3-4 tanesinin arasına marmelat ve çilek konarak üsü üste konur. Artı şeklinde keserek servise sunulur.
Not: Pankek krepten daha küçük ve kalın olur.
|
Çilekli Pankek |
|
müjde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc16821
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2007
2,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pankek hamuru için:
2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
Süslemek için:
400 gr çilek reçeli
200 gr dondurulmuş çilek
4 poşet kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
Pankek hamurunu hazırlamak için önce tereyağını eritin. Un ve tuzu derin bir kaba koyun. Yumurtaları ve 1 su bardağı sütü ekleyip çırpın. Kalan sütü de ilave edip karıştırın. Eritilmiş tereyağı ilave edip bir kez daha çırpıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Yapışmaz bir tavayı hafif yağlayıp ısıtın. Karışımdan ince bir kat ilave edin. Krep yapar gibi malzeme bitene kadar iki taraflı pişirin. Toz kremşantiyi soğuk sütle çırpın. Pankekleri aralarına çilek reçeli ve kremşanti sürerek servis tabağına kat kat yerleştirin. Pastanın üzerini kremşanti ile istediğiniz gibi süsleyip dondurulmuş çileklerle dekore edin.
|
Çilekli Pankek |
|
küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc65627
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 çay bardağı çilek reçeli
Derin bir kabın içine yumurta, süt, tereyağı ve diğer bütün malzemeleri koyup karıştırın. Bu karışımdan kepçeyle tavaya döküp iki yüzünü de 2 dakika pişirin. Servis tabağına alın ve çilek reçeli ile süsleyin. İstenirse üzerine pudra şekeri serpin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.09.2022
|
Çilekli Pankek |
|
Vicdani
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2015
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc106878
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2015
1,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
5 çorba kaşığı beyaz peynir
Sosu için:
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı su
2 su bardağı çilek
1 çay bardağı şeker
Derin bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine sütü, eritilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve vanilyayı eleyip karıştırın ve yumurtalı karışımın içine ekleyip çırpmaya devam edin. Boza akışkanlığında bir karışım olmalıdır. İçine rendelenmiş peyniri ve böğürtlenlerden de ekleyip bu harcı 30 dakika bir kenarda dinlendirin. Sosu için tavada çilekleri kendi suyunda kaynamaya bırakın. Üzerine şekeri de ekleyip karıştırın. Suyunu sos kıvamına getirmek için de nişastayı suyla açıp bu karışımın içine dökün ve hemen karıştırıp soğumaya bırakın. Pankekleri hazırlamak için tavayı çok az yağladığınız peçete ile siler gibi yapın. Kaşıkla yumurtalı karışımı dökün, iki yüzünü de 2 dakika pişirin. Servis tabağına sıralayıp sosla beraber servis yapın.
|
|