500 g sıvı krema
70 g şeker
1 çubuk vanilya (ya da bir çay kaşığı toz vanilya)
8 g jelatin
50 g süt
çilekli sos:
Yarım kg çilek
80 gr pudra şekeri
20 gr nişasta
Sosu için çilekleri robotta küçük parçalar haline gelinceye kadar kısa bir süre parçalayın. Bir tavaya tüm malzemeyi koyup kısık ateşte 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Krema, süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Jelatini 1 litre soğuk suda yumuşatın ve elinizle süzerek kaynayan malzemeye ilave edin. 2 dakika karıştırarak kaynatmaya devam edin. Altını kapatarak servis yapacağınız kaplara dökün. Soğuduktan sonra dilerseniz kalıplardan çıkarın ve üzerini sosla süsleyin ya da bizim yaptığımız gibi servis tabaklarına doldurup üzerini sosla kaplayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc143689
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2019
588 defa indirildi / yazdırıldı
200 mililitre krema
45 gram toz şeker
1 paket vanilya
3 gram yaprak jelatin veya 1 tatlı kaşığı toz jelatin
100 gram yoğurt
100 gram çilek püresi
30 gram toz şeker
1 tatlı kaşığı toz jelatin
Süslemek için:
Rendelenmiş çikolata
Çilek dilimleri
Nane yaprağı
Kremayı, vanilyayı ve şekeri sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Toz jelatinin üzerine ıslanacak kadar soğuk su ekleyin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine jelatini atın ve jelatin eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra karışımı geniş bir kaseye alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yoğurdu oda sıcaklığına gelen karışıma ekleyin, iyice karıştırın. Karışımı bardakların yarısını geçecek kadar paylaştırın ve buzdolabına koyup donmalarını sağlayın.
Bu sırada 30 gram şekeri, çilek püresi ile birlikte ısıtın. 1 tatlı kaşığı toz jelatinin üzerine soğuk su dökün. Eriyen jelatini sıcak püreye ekleyip karıştırın ve daha sonra soğumaya bırakın. Soğuyan çilekli karışımı panna cotta'ların üzerine paylaştırın ve tekrar donuncaya kadar buzdolabında bekletin.
Rendelenmiş çikolata, nane yaprağı ve çileklerle süsleyerek panna cotta'larınızı servis yapabilirsiniz.
700 ml. Krema
1 çay bardağı süt
2,5 yaprak jelatin
7 çorba kaşığı tozşeker (Yaprak jelatin yerine 4 çay kaşığı toz jelatin de kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya
Çilek sos:
350 gr. çilek
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
Sos için, çileklerin yarısını püre haline getirin. Su ve tozşekeri karıştırarak kıvamını alıncaya kadar kaynatın. İçine çilek püresi ve tane çilekleri ekleyin. Karışımı bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için bekletin.
Jelatini ılık sütte eritin ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Kremayı şekerle birlikte çok kısık ateşte pişirin. Tüm karışımı yavaşça birleştirin ve su ile ıslatılmış kaselere paylaştırın. 5 saat kadar buzdolabında bekletin. Soğuyunca ters çevirerek servis tabağına alın. Çilekli sosla beraber servis yapın.