|
|
Çilekli Pasta |
|
ah kalbim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2018
Mesajlar: 31 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc147147
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2019
721 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 paket Pakmaya Pandispanya Un
5 orta boy yumurta
8-9 yemek kaşığı (110 ml) su
Ara Katmanlar ve Üzeri İçin:
3 paket Pakmaya Vanilyalı Pasta Kreması
3 su bardağı (900 ml) soğuk süt
3 yemek kaşığı (75 g) yumuşak margarin
500 g taze çilek
3 yemek kaşığı (150 g) Pakmaya Frambuazlı Pasta Jeli
Yarım paket (35-40 g) Pakmaya Bitter Parça Çikolata
Beyaz Çikolata Kaplı Pembe Renkli Boncuk
10 adet taze çilek
Ara katmanlar ve üstü için Pakmaya Vanilyalı Pasta Kreması ve margarini ve buzdolabından çıkardığınız soğuk sütü krem haline gelene dek önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle çırpın.
Diğer hazırlıkları yapana dek kremayı buzdolabında bekletin.
Pandispanya için fırınınızı 160 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Çırpma kabında yumurtaları, suyu ve Pakmaya Pandispanya Ununu ekleyip mikser yardımı ile önce yavaş sonra hızlı devirde 5-6 dakika çırpın.
Pandispanya hamurunun 1/3ini yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Kalan 2/3sini aynı boyutta başka bir yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
25-35 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çileklerden 10 tanesini daha sonra üzerini süslemek için ayırın. Kalanları dörde kesin. Çilekleri Pakmaya Frambuazlı Pasta Jeline bulayın. Buzdolabında bekletin.
Pandispanyaları kalıptan çıkarın ve fazla harç koymuş olduğunuz pandispanyayı uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile tam ortasından enine ikiye kesin.
Tabana hazırlamış olduğunuz kremanın 1/4ini isterseniz sıkma torbası, isterseniz spatula yardımı ile yayın. Üzerine çilek parçalarını ve Pakmaya Bitter Parça Çikolata serpin.
Diğer yarısını da üzerine kapatın. Bu katman için de kremanın 1/4ini yayın ve aynı şekilde ikinci katın üzerine meyve ile çikolata serpin. Son pandispanya katını da yerleştirin.
Kalan krema ile pastanın kenarını ve üzerini bir spatula ile kaplayın. En son Beyaz Çikolata Kaplı Pembe Renkli Boncuk serpin, bütün olarak çilekleri yerleştirin.
|
Çilekli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161693
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek için:
1 ½ Su Bardağı Un (150g)
½ Su Bardağı Pakmaya Mısır Nişastası (45g)
1 Çay Bardağı Süt (100ml)
1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
3 Yumurta
1.5 Su Bardağı Toz Şeker (260g)
1 Çay Bardağı (100 Ml) Sıvı Yağ (100ml)
1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
Üzeri için:
1 ½ Su Bardağı Süt (300 ml) (ıslatmak için)
1 Paket Pakmaya Çilek Aromalı Puding
2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
1 Kase Taze Yıkanmış Ayıklanmış Çilek
1 Çay Kaşığı hindistancevizi tozu
Fırınınızı önceden 175°C'ye ayarlayıp ısıtın.
Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile 3-4 dakika çırparak karıştırın.
Üzerine Pakmaya Mısır Nişastası, un, süt, sıvı yağ,
Pakmaya Hamur Kabartma Tozu ve Pakmaya Şekerli Vanilin ekleyin. Homojen oluncaya kadar, düşük devirde yaklaşık 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız kek hamurunu 20x30 cm boyutlarındaki önceden yağlanmış tepsiye dökün.
Önceden 175°C ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar, 30-40 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınızda tepsisinde bırakın ve 5 dakika sonra, 1½ su bardağı süt ile ıslatıp, soğumaya bırakın.
Pakmaya Çilekli Puding'i 500 ml süt ile karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin.
Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika soğumasını bekleyin. Sonra pudingi tepsideki kek üzerine düzgün bir şekilde yayın.
Pastanızı buzdolabında soğutun ve servis öncesi ortadan kesilmiş çilek parçaları ve hindistancevizi ile süsleyin.
|
|
Çilekli Pasta Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|