|
Çilekli Pasta |
|
kaktüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118682
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016
1,341 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mert Yılmazer
2 bardak un
100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı mısır nişaştası
1,5 çay bardağı şeker
3 adet yumurta
1 paket süt
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti
½ paket çilek
Vanilyalı dondurma
Tereyağı ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpın yumurtaları teker teker ekleyin. Tüm kuru malzemeleri eleyerek bir kapta toplayın bir ölçü un karışımı bir ölçü süt olacak şekilde değişimli olarak tereyağı karışımına yedirin. Karışımı bir kek kalıbına alıp 160o C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Soğumuş keki 3 eşit parçaya bölün. Kekin ilk katının üzerine krem şantinin yarısı ile çırptığınız vanilyalı dondurmayı sürün ve çilekleri yerleştirin. Hızlı çalışmaya dikkat ederek bir kek katı ve çilekli karışımı daha ekleyin pastanın en üstünü kek ile kapatın. Pastayı derin dondurucuda 1 saat beklettikten sonra kalan şanti ile sıvayıp çileklerle süsleyin.
Fotoğraf "Ağabey" tarafından gönderildi. 27.07.2020
|
Çilekli Pasta |
|
behruz
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc150904
Gönderme Tarihi: 31.May.2020
1,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 yumurta
125 g pudra şekeri
125 g elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pastacı kreması için:
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta (Tepeleme)
1 çorba kaşığı un (Tepeleme)
2 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin
100 ml krema
1 paket vanilya
100 g beyaz çikolata
Arası ve üzeri için:
Bütün çilek ve hazır krokan parçaları
Pandispanya için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak köpüğü söndürmeden karıştırın. Orta boy bir kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayıp, hamuru kalıbın içine dökün. Fırının alt rafına ısıya dayanıklı, içi su dolu bir kaba koyun. Kelepçeli kalıbı da orta rafa yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pastacı kreması için tereyağı ve krema dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. İndirmeye birkaç dakika kala tereyağını, kremayı ve beyaz çikolatayı ekleyin. İyice karıştırıp pütürsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Arada bir çırpıp pütürleşmesini önleyerek soğutun. Pişen pandispanyayı enine ikiye kesin, arasına önce pastacı kremasını yayın, hemen üzerine doğranmış çilekleri ve krokan parçalarını serpin. Üzerine ikinci pandispanya katı yerleştirin. Kremadan yayın. Yapraklarıyla birlikte bütün çilekleri de yerleştirip soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
|
Çilekli Pasta |
|
pasta
Aşçı
Kayıt: 07.06.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc125909
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2017
905 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
7 yumurta
2 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
1.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
500 gr çilek
1 su bardağı file fındık
Krema için:
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
3 yumurta
Vanilya
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı tereyağı
Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin. Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Çilekleri yıkayıp süzün. Ortadan ikiye kesin. Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın. 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın. Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün. Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin.
|
Çilekli Pasta |
|
vaha sıvacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc132430
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2018
639 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket hazır krema
1 yemek kaşığı nişasta
Islatmak için:
2 su bardağı süt
Üzeri için:
Yarım kilo çilek
Çikolata sosu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Önce pandispanya için yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra un ve kabartma tozumuzu ekleyip en son vanilyayı katıp karıştırıyoruz.
Orta boy bir fırın kabının altına yağlı kağıt koyup karışımı döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişiryoruz.
Pişen pandispanyamızı bir ip yardımı ile enine 2 ye bölüp kenara alıyoruz.
Kreması için olan tüm malzemeleri hazır krema hariç bir tencereye alıp kıvamı olana kadar pişiriyoruz.
Sonra içerisine kremayı boşaltıp karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Pastayı yapacağımız kaba önce biraz krema döküyoruz. Sonra ikiye böldüğümüz pandispanyanın bir tanesini üzerine koyuyoruz 1 su bardağı ılık süt ile ıslatıyoruz.
Üzerine tekrar krema koyup ikiye bölünmüş çilekleri diziyoruz. Sonra çileklerin üzerine de cevizin yarını serpiştiriyoruz.
Pandispanyanın diğer yarısını da şimdi üzerine koyup tekrar sütle ıslatıp tekrar aynı şekilde krema çilek ve ceviz koyup buzdolabında en az 4 saat bekletiyoruz. Servis yaparkende üzerine çikolata sosu koyup servis yapıyoruz.
|
Çilekli Pasta |
|
alfa&beta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc142666
Gönderme Tarihi: 12.May.2019
593 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gram badem ezmesi
90 gram şeker
1 adet büyük boy yumurta
45 gram un
15 gram tereyağı
65 gram yoğurt
125 mililitre krema
25 gram frambuaz püresi
50 mililitre su
300 gram taze çilek
150 gram donmuş frambuaz
Sıcak jöle
Öncelikle pasta tabanı için badem ezmesini, 35 gram şekeri ve yumurtayı köpürene kadar iyice karıştırın. Ardından unu ve tereyağı da karışıma ekleyin. Karışımı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Şerbet için ise suyun içine 35 gram şekeri ilave edip kaynatın. Bu arada frambuaz püresini de içine katın.
20 gram şeker katılmış yoğurdun yarısını ısıtın. Ardından hazırladığınız şerbeti, kremayı ve yoğurdu çırpın. Pastanın ilk katına bu karışımı sürün ve üstünü çilekle kaplayın. Pastanın hafif ıslatılmış (kahveyle, sütle veya meyve suyuyla) katını diğerinin üzerine kapatın.
Pastanın dışını kalan karışımla ve çileklerle kapladıktan sonra donmuş frambuazlarla, sıcak jöleyle süsleyebilirsiniz.
|
Çilekli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161234
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2021
336 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram çilek
200 gram damla çikolata
1 paket çilekli krem şanti
2 dal nane
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Dolgu kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 adet çubuk vanilya
150 gram toz şeker
5 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gram mısır nişastası
Kek için yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine toz şeker ekleyin. Dört dakika mikserle çırparak kabartın. Sıvı yağ, un ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. 18 cm çapında yağlanmış kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarıp, keki enlemesine 3 eşit parçaya kesin ve kenara alın. Dolgu kreması için sütü bir tencereye alın. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün. Bir bıçağın tersiyle özünü sıyırıp süte ilave edin ve ısıtın. Ayrı bir yerde toz şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişasta ekleyin. Sütlü vanilya karışımını ekleyip karıştırın. Tencereye alıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, karıştırarak soğutun. Kek parçalarının aralarına dolgu kreması sürüp, doğranmış çilek yerleştirin ve damla çikolata serpin. Ayrı bir yerde kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pastanın her yerini kaplayın. Çilek, çikolata ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
|
Çilekli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161450
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021
307 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
3 çorba kaşığı margarin
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı sıcak su
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
3/4 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
2 çay kaşığı kabartma tozu
Krema için:
2 su bardağı çilek
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
Üzerine:
25-30 adet çilek
Hamur için margarini eritip soğutun. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını bir kaba alın. Üzerine sıcak su, tozşeker ve vanilyayı ekleyip mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Soğuyan margarini yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuz ile katı bir köpük olana dek mikserle çırpın ve diğer karışıma ilave edin. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kek kalıbının içine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkarın. Soğuduktan sonra enlemesine ortadan ikiye kesin. Ayıklanıp yıkanmış çileği robotta püre haline getirin. Pürenin yarısını kekin alt kısmına sürün. Krema için toz krem şantiyi soğuk sütle yüksek devirli mikserle çırpın. Kremanın yarısını pürenin üzerine sürün. Kekin diğer yarısı ile kremanın üzerine kapatın. Üzerine, kalan çilek püresini sürün. Kalan krema ile pastanın tamamını kaplayın. Pastayı buzdolabında 2 saat bekletin. Çileklerle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|
Çilekli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161512
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2021
283 defa indirildi / yazdırıldı
|
650 gram çilek
Kek için:
4 adet yumurta
40 gram tereyağı
1 su bardağı+1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı sıcak su
3/4 su bardağı un
100 gram buğday nişastası
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Krema için:
1 paket pasta kreması
100 gram margarin
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını 4 çorba kaşığı sıcak su, tozşeker ve vanilya ile kıvam alıncaya kadar çırpın. Erimiş tereyağını ekleyin. Diğer tarafta yumurta aklarını tuzla birlikte sertleşip, kar halini alana kadar çırpın. Yumurta aklarını diğer karışıma
ekleyerek karıştırın. Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyip, karıştırın. Hamuru yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkartıp enlemesine 3 parçaya bölün. Çileklerin 100 gramını ayıklayıp çatalla ezerek püre haline getirin. Püreyi keklerin üzerilerine sürün. Krema için margarini mikserle çırpın. Pasta kremasını, vanilyayı ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine krema sürün. Çilekleri dizip üzerine diğer kek dilimini yerleştirin. Tekrar krema sürüp çilek dizin. Son kek dilimini yerleştirip üzerini krema ile sıvayın. Kalan çilekleri dilimleyip pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabında yarım saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
Çilekli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162701
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2022
274 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su
Süslemek için:
500 gram çilek
1 paket tart jölesi
Yarım su bardağı file badem
1 paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
Krema için:
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sonra diğer pandispanya malzemelerini ilave edin ve iyice karıştırın. 20 cm çapında yuvarlak bir pasta kalıbına dökün ve 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Bu arada kremayı hazırlamaya başlayın. Bunun için de, çukur bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Sütü kaynatıp, yumurta ve şekere ilave ederek karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyerek muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak kaynatın. Kremayı kenara alarak soğutun. Pandispanya soğuduktan sonra kalıptan çıkararak, enine üç parçaya kesin. Bir parça pandispanyanın üzerine kremadan bir miktar sürün. Üzerine temizlenmiş çileklerden koyun. Diğer pandispanya katını kapatın. Aynı şekilde krema sürüp, çileklerden dizin. Üçüncü katı da üzerine kapatın. Tüm pastanın etrafını krem şanti ile iyice kaplayın. Çileklerle de her yerini süsleyin. Ayrı bir yerde jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, çileklerin üzerine sürün. Pastanın kenarlarını file badem ile süsleyip, soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
|
Çilekli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161464
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2021
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
6 çorba kaşığı süt
Yarım paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Krema için:
Yarım çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım çorba kaşığı buğday nişastası
3 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket vanilya
1 su bardağı süt
Üzerine:
300 gram çilek
2-3 çorba kaşığı pudraşekeri
Toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Ardından margarin, rendelenmiş limon kabuğu ve sütü ekleyin. Kabartma tozunu ekleyip, unu ilave edin. 18 cm'lik yuvarlak ve yağlanmış kalıba hamuru döküp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Çıkarıp, soğutun. Pastayı enlemesine ikiye kesin. Krema malzemesini birbirine karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız kremayı kekin arasına sürün. Üzerine dilimlenmiş çilek koyup, kekin diğer yarısını kapatın. En üste de pudra şekeri serpin ve çilekle süsleyip servis yapın.
|
Çilekli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161692
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2021
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram çilek
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı pudra şekeri
8 adet tuzsuz peksimet
1 su bardağı yağsız süt
Üzerine:
Çilek
Nane
Çileği 15 dakika suda bekletin ve süzün. Sudan geçirip, saplarını ayıkladıktan sonra blendere alın. İçine süzme yoğurt, yoğurt ve pudra şekerini katın. Tüm malzemeyi blenderden geçirdikten sonra derin bir tabağa alın. Peksimetlerin her iki tarafını da önce süte daha sonra çilekli karışıma bulayın ve düz bir servis tabağının içine sırt sırta gelecek şekilde dizin. Kalan çilekli sosu üzerine gezdirip, derin dondurucuda 5 dakika bekletin. Derin dondurucudan çıkarıp, buzdolabında 10 dakika beklettikten sonra üzerini çilek ve nane ile süsleyin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Çilekli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168409
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2022
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya:
2 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
6 yumurta
1 su bardağı su
Dolgu için:
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
1 çay bardağı çiğ badem
5 adet çilek
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı soğuk su
Kaplama:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
40 g bitter çikolata
15 - 20 adet çilek
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Her iki kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Bir adet pandispanyayı 3 yumurta ve yarım su bardağı su ile tarifine göre çırpın. Yarısını 18 cm çapındaki kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından alın. 10 dakika sonra pandispanyayı kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
İkinci pandispanyayı da aynı şekilde çırpın. İlk pandispanyadan kalan hamuru da ekleyip karıştırın. Yarısını 24 cm çapındaki kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra pandispanyayı kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı temizleyip tekrar pişirme kağıdı serin, kalan hamuru koyun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Bademleri sıcak suyun içerisinde 15-20 dakika bekletin ve kabuklarını soyun Bıçak ile iri parçalara kesin. Çilekleri yıkayın ve küp şeklinde kesin.
Krem şantiyi soğuk su ile 2-3 dakika çırpın.
Büyük pandispanyalardan birinin üzerindeki bombeyi bıçak ile keserek düzleştirin ve enlemesine ikiye kesin. Bir katını servis tabağına alın. Hazırladığınız pastacı kremasını kısa bir süre mikser ile çırpın ve yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. Çilek ve badem serpin. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Krem şantinin 1/3'ünü üzerine yayın. Küçük boy pandispanyanın da üst kısmını düzleştirip enlemesine ikiye kesin. Bir katını servis tabağındaki pandispanyanın orta kısmına yerleştirin. 2 yemek kaşığı kadar pastacı kreması sürün, çilek ve badem serpin, üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın. 3-4 yemek kaşığı krem şanti yayın. Üzerine kalan 24 cm boyutundaki pandispanyayı yerleştirin. Kalan krem şantiyi üzerine sürün.
Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Kremadan 3-4 yemek kaşığı bir kaba ayırın. Hazırladığınız pastanın orta kısmındaki boşluk kısmına ince bir tabaka şeklinde pandispanya görünmeyecek ve boşluk dolmayacak şekilde sürün. Kalan krema ile geride kalan kısımları kaplayın. Bütün veya ikiye kesilmiş çilekleri orta kısımdaki boşluklara yerleştirin. Ayırdığınız krema ile orta kısmına, çilekler kapanmayacak şekilde krema sürün. Çileklerin aralarına çikolata parçaları yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pastanın kenarında azar azar akıtarak çerçeve yapın. Çilek ve çikolata parçaları ile süsleyin ve servis yapın.
|
Çilekli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174076
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2023
177 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://torku.com.tr
Pandispanya için:
4 Yumurta
1 su bardağı Torku Şeker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım çay kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıcak su
İçi ve üzeri için :
400 ml. Torku Süt
yarım su bardağı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı Torku Şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı Torku Tereyağı
1 paket vanilya
İç Krema:
200 ml süt kreması
Yarım çay bardağı Torku Pudra Şekeri
Dış krema:
500 gr. çilek
Çikolata rendesi
Yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatlice ayrılır yumurta akları mikserle çırpılır ve köpük gibi olmaya başlayınca şekerin yarım bardağı ve limon suyu ilave edilip kar gibi oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan yarım bardak şeker ilave edilip mayonez rengini alana kadar çırpılır ve sıcak su ilave edilip 5 dakika daha çırpılır. Ve ikisi birbirine yavaşça yedirilir ve en son un, nişasta k. Tozu, vanilyası da ilave edilip spatula yardımıyla dikkatlice yedirilir ve yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
|
Çilekli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168410
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2022
156 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
0,5 su bardağı su
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Kaplamak için:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
0,5 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
Kalıp:
1 Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın ve 1 su bardağı sütün 1/3'ü ile ıslatın. Üzerine krem şantinin yarısını yayın. 1 su bardağı çileğin yarısını kremanın üzerine koyun. İkici kat pandispanyayı koyun ve aynı şekilde krem şanti ve çilek koyun. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın.
Süt ve pasta kremasını mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremadan 3 yemek kaşığı ayırın, kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine sıkarak süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Pastanın üzerine böğürtlenli sos dökün, çilekleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
|
|