|
Çilekli Pavlova |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168411
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2022
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Beze:
3 yumurta akı
1,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı iri kırılmış badem
10 - 15 adet çilek
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 120 °C
Turbo pişirme: 110 °C
Yumurta aklarını cam veya metal çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Mısır nişastası, sirke ve vanilya aromasını ekleyip 3 dakika daha çırpın. Karışımı kaşık ile alıp pişirme kağıdı üzerine top şeklinde yerleştirin. Kaşık yardımı ile orta kısmından oyar gibi açarak 8-10 cm çapında ve 12 cm yüksekliğinde şekillendirin. İç oyuk kısmı 4-5 cm derinliğinde olsun. Kaşığın sap kısmı ile bezenin dış kısmına alttan üste doğru hafifçe sıyırarak uç kısımları sivri olacak şekilde çizgiler yapın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve taç bezenin oyuk kısmına şekilli olarak sıkın. Üzerine badem ve çilekleri sıralayıp bekletmeden servis yapın.
|
Çilekli Pavlova (Yeni Zelanda) |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163401
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2022
324 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurtanın akı
Bir tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Yarım kg çilek
200 ml krema
Yarım çay bardağı toz şeker
Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaların aklarını bir tutam tuz ile yüksek devirli mikserle katılaşana kadar çırpın. Yarım su bardağı toz şekeri ilave edip parlak bir görünüm elde edene kadar çırpmaya devam edin. Kalan toz şekeri, limon suyunu ve nişastayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Kağıdın ortasına yemek tabağı büyüklüğünde bir daire çizin. Hazırladığınız karışımı ya bir kaşık yardımıyla ya da sıkma torbasıyla şekilli olarak bu dairenin içine sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 2-2,5 saat katılaşana kadar pişirin. Fırından çıkarınca yağlı kağıttan ayırıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta üzeri için krema ve toz şekeri mikserle çırpın. Kremayı bir sıkma torbasıyla pavlovanın ortasına sıkın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Üzerini ayıklanmış çileklerle süsleyerek servis yapın.
|
Çilekli Pavlova (Yeni Zellanda) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160101
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2021
345 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Beze için:
6 adet yumurtanın akı
350 gram toz şeker
Üzeri için:
400 gram çilek
100 gram rendelenmiş çikolata
Arzuya göre çilek marmeladı
Beze için yumurta aklarını mikser yardımıyla köpüklenmeye başlayana dek çırpın. Ardından toz şeker ekleyin ve iyice katılaşıp bembeyaz olana dek çırpmaya devam edin. Yağlı kağıdın üzerine 4 adet 14 cm çapında daire çizin. Yağlı kağıdı ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Beze harcını 4 eşit parçaya bölüp, bu dairelerin içlerine yerleştirin. Bir çorba kaşığı yardımı ile şekillendirip, içlerini hafif oyuk bırakın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 2 saat pişirin. Sürenin sonunda fırının kapağını açmadan pavlovaları 1 saat içeride dinlendirin. Fırından alıp, oyuk kısımlarına doğranmış çilek ve rendelenmiş çikolata doldurun. Arzuya göre çilek marmeladı gezdirip servis yapın.
|
Çilekli Pavlova |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc115179
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2016
1,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı çilek
3 top vanilyalı dondurma
6 adet beze
3 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya
1. Çilekleri ayıklayıp yıkayın.
2. Küçük küçük doğrayarak yapışmaz bir tavaya alın, üzerine 3 yemek kaşığı balı ve vanilyayı ekleyerek çilekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
3. Her bir dondurma kupuna ikişer adet beze koyduktan sonra vanilyalı dondurmayı ilave edin.
4. Ilınmış çilekleri dondurmanın üzerine ekleyip servis yapın.
|
Çilekli Pavlova (Yeni Zellanda) |
|
hergün
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc92244
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2013
2,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çorba kaşığı buğday nişastası
3 adet yumurta akı
1/2 paket vanilya
2 çorba kaşığı tozşeker
500 gr çilek
1/2 çay kaşığı elma sirkesi
200 ml süt kreması
175 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin
Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin, bu kağıdın üzerine de bir yuvarlak kek kalıbı yardımı ile bir daire çizin. Yumurta aklarını sertleşene kadar çırpın. Üzerine şekerin yarısını ekleyip üstü parlak bir görünüm alıp bıçakla kesilebilecek kıvama gelene kadar çırpın. Kalan şekeri, nişasta ve sirkeyi ekleyin, çırpmadan ve akları söndürmeden iyice birbirine karıştırın. Bezenin yarısını yağlı kağıt üzerine çizdiğiniz dairenin merkezine dökün ve bir kaşığın sırtıyla çizgilerin dışına taşırmadan, bir tabaka halinde yayın. Kalan yarısını krema torbasına doldurun, yaydırdığınız bezenin üzerine, orta yerinde bir çukurluk bırakacak şekilde kenarlarına sıkın. Önceden ısıtılmış fırında 2 saat kadar pişirin. Yalnız bir saatin sonunda üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp pişirmeye devam edin. Bu arada, krema,sana margarin ve şekeri sertleşene kadar birlikte çırpın, çilekleri yıkayıp doğrayın. Çileklerin yarısını kremaya karıştırın, kalan yarısını süsleme için ayırın. Kremayı fırından çıkarıp soğuttuğunuz bezenin çukur yerine dökün, üzerini çileklerle süsleyin.
|
|