Kısa URL: https://ml.md/lc99509
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2014
1,701 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım demet semizotu
7 adet çilek
20 gram beyaz peynir
1 çorba kaşığı çörek otu
Zeytinyağı ve nar ekşisi
1 çorba kaşığı keten tohumu
Semizotunu iyice yıkayıp elinizle irice doğrayın. Ufak doğranmış peynir ve çilekleri bir kabın içinde karıştırın. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağını dökün. Servis yaparken keten tohumu ve çörekotu ile ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc152081
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
430 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 adet patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su
1-2 dal dereotu
Soğanı yemeklik doğrayın. Patatesi küp şekilde doğrayın.
Derin ve geniş bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Soğan ve patatesleri kavurun.
Bezelyeyi ekleyin ve biraz daha kavurun. Suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın.
Sütü yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Çorbaya ekleyin ve blender ile çekip, bir süre daha pişirin. Arada karıştırmayı unutmayın.
Dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
1 demet (yaklaşık 120 gr) semizotu
250 gr çilek
100 gr keçi peyniri
25 gr dolmalık fıstık
2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
Yıkanmış semizotlarını büyük bir kaseye koyun.
Çilekleri doğrayın ve kaseye ekleyin. Keçi peynirini ya da başka tür bir yumuşak peyniri salataya koyun.
Daha sonra fıstıkları (ya da damak zevkinize göre ceviz de koyabilirsiniz) da koyun ve en son nar ekşisini ekleyerek tüm salatayı karıştırın.
Bir servis tabağına alıp servis edin.