3 yumurta
150 gr toz şeker
150 ml süt
300 gr un
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Çilek reçeli
Yumurtalarla şekeri mikserle iyice çırpın. Süt, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımı iki eşit parçaya ayırın ve birine kakao ekleyin. Kağıttan muffin kaplarının 1/3'ünü hamur ile doldurun. üzerine 1 çay kaşığı reçel ekleyip tekrar hamur ile doldurun. Beyaz renkli hamurun üzerine kakaolu hamur ile puantiyeler yapın. Kakaolu hamurun üzerine de beyaz hamur ile puantiyeler yapın. 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın. Soğuyunca servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc166086
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
163 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram tereyağı
4 tane yumurta
250 ml süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kase çilek reçeli
Kabı yağlamak için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tereyağını bir tavaya alın ve eritin. Ocağın altını kapatın. Tereyağını soğumaya bırakın. Yumurtayı bir kâsede mikserle çırpın ve üstüne toz şeker ilave edip, çırpmaya devam edin. Sütü eriyen tereyağının içine ekleyin ve bu karışımı yumurtayla birleştirip iyice çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu da karışımınızın üzerine ekleyin. Kek harcınızı mikserle karıştırmaya devam edin. Homojen bir kek karışımı hazırladıktan sonra 1 kâse çilek reçelini de harcınıza ekleyin. Hafif bir şekilde karıştırın. Ardından kek kalıbınızı bir fırça yardımıyla tereyağı ile yağlayın ve unlayın. Karışımı kalıba boşaltın.
Önceden ısıttığınız 170 derece fırında pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini anlamak amacıyla orta kısmına bir kürdan batırın. Batırdığınız kürdan kekten temiz bir şekilde çıkarsa, çilek reçelli kekiniz pişmiş demektir. Ilıyan keki servis yapmak için kalıbı ters çevirin. Kekinizi dilim yapıp servis edebilirsiniz.