|
Çilekli Sakız Muhallebisi |
|
rüzgarın kızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc50442
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2010
2,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase çilek
3 parça damla sakızı
1 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
Çilek, yıkanır, robottan geçirilir. Tencereye un ve margarin konur, hafif pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine soğuk süt, şeker, nişasta, çekilmiş çilek, dövülmüş damla sakızı eklenir. Orta ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Daha sonra kaselere paylaştırılır.
|
Çilekli Sakız Muhallebisi |
|
23haziran_99
Aşçı
Kayıt: 21.03.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54274
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2010
2,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
Malzemeler
1 Su bardağı su
1 Su bardağı süt
4 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
2 Adet nohut büyüklüğünde damla sakızı
Çilek Sos İçin:
1 Su bardağı çilek suyu (şeftali ya da vişne suyu da kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 Su bardağı çilek püresi (şeftali ya da vişne püresi de kullanabilirsiniz)
1 Çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
Bir tencereye suyu, soğuk sütü, toz şekeri, nişastayı ve dövülmüş toz haline getirilmiş damla sakızını koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine koyup orta ateşte karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocaktan alın. Karıştırarak soğutun. Bir başka tencereye çilek püresini, çilek suyunu, toz şekeri, nişastayı koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ocağın üzerine alıp, kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz. Bir taşım kaynatıyoruz. Bir kup bardağına önce muhallebi daha sonra ılık hale gelmiş çilek sostan dökerek kat kat dolduruyoruz. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. İsterseniz muhallebiyi bir borcama sıcakken boşaltın. Soğuduktan sonra sosu da üzerine soğuk olarak döküp yayın. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
|
|