| 
 
 
 | 
Çilekli Sorbe | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183767 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2025 
50 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. çilek
 
1 adet taze sıkılmış limon suyu
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1.5 su bardağı su
 
 
Sorbe yapımı için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarıyoruz. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığımız şerbet karışımını kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Şurup kıvamına gelen şerbet karışımını ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakıyoruz. Sap ve yeşil kısımlarını temizlediğimiz çilekleri bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürüyoruz. Küçük parçalara bölüp blenderdan geçiriyoruz. Hazırladığımız çilek püresini taze sıkılmış limon suyu ve soğuyan şerbet karışımıyla karıştırıyoruz. Ağzı kapalı cam bir kaba aldığımız çilekli sorbe karışımını -18 derecede muhafaza ediyoruz. Yoğun ve koyu dondurma kıvamı alana kadar her 30 dakikada bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Beş altı saat boyunca bu işlemi tekrarlıyoruz.
  
 | 
Çilek Sorbe | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177768 
Gönderme Tarihi: 15.May.2024 
208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
500 gram çilek
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı su
 
1 limon suyu
 
 
Su ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa alıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çilekleri iyice yıkadıktan sonra 1 limon suyu ile birlikte rondodan geçirip püre haline getirelim. Soğuk şerbeti çileğin üzerine döküp karıştırın. Uygun bir dondurucu kabına çilekli karışımı döküp dondurucuda 5-6 saat kadar ara ara karıştırarak dondurun.
 
 
 
  
 | 
Çilek Sorbe | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170736 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2023 
355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Toz Şeker 1 Çay Bardağı
 
Su 0.5 Çay Bardağı
 
Çilek 250 Gram
 
Limon 0.5 Adet
 
Vanilya 1 Çay Kaşığı
 
 
1 tencereye, 1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay kaşığı vanilyayı koyup karıştırın. Yarım çay bardağı su ile 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın.
 
Diğer tarafta çilekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra robottan geçirin.
 
Soğumuş olan şerbeti çileklere ilave edin. Yarım limonun suyunu da ekleyip karıştırın. Servis yapacağınız küçük bardaklara koyarak buzlukta 2 saat bekletin.
 
Donmuş olan çilek sorbelerinizin üzerini, çilek tanecikleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Sorbe | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169838 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2023 
360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 su bardağı su
 
500 g çilek
 
3 - 4 yemek kaşığı limon suyu
 
Kalıp:
 
Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)
 
 
Pudra şekeri ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve iri parçalara kesin. Mutfak robotuna alın, üzerine hazırladığınız şurubu ve limon suyunu ilave edin. Meyveler püre haline gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.
 
Sorbeyi dondurucudan çıkarıp kaşık yardımı ile alarak kaselere paylaştırın. Bekletmeden servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Sorbe | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118419 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2016 
1,216 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı çilek (yıkanıp sapları çıkarılmış)
 
1 adet yumurtanın beyazı
 
3/4 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
6-8 adet çilek
 
Nane yaprağı (süslemek için)
 
 
Çilekleri yarım su bardağı şekerle robottan geçirin. Yumurta beyazını katılaşana kadar, kalan şekeri azar azar ilave ederek çırpın. Çilek karışımını yumurta beyazıyla karıştırıp 10 dakika daha çırpın. Limon suyunu ekleyip kaplara paylaştırın. Dondurduktan sonra ikiye bölünmüş çileklerle ve nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Sorbe | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89013 
Gönderme Tarihi: 07.May.2013 
2,174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
500 g çilek
 
150 g şeker
 
1 adet limon suyu
 
Üzerini süslemek için taze nane yaprağı
 
 
Çilekler iyice yıkanır, sapları ayrılır ve blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. 
 
Pürenin içerisine, şeker ve limon suyu konularak karıştırılır. Sorbe makinesinin kaplarına boşaltılır ve şok dolaba konur.  Donduktan sonra sorbe makinesinde çekilir. Shot bardaklarına boşaltılarak ve üzerine nane yaprağı konarak servis edilir.  
 
 
 
  
 | 
Çilekli Sorbe | 
  | 
Son yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2008 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37233 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2009 
3,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. çilek
 
1 limon suyu
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1 çay bardağı su
 
 
Sekeri, suyu, vanilyayı bir tencereye koyarak, ocağa koyun. Kaynayınca ocağı kısın, kısık ateşte 5 dakika kaynatın ve soğutun. Çilekleri ayıklayın yıkayın rondodan geçirin. Şerbeti ilave edin. Limon suyunu koyun karıştırın. Bir cam kaba dökün buzlukta 2 saat bekletin. Dolaptan çıkartıp karıştırın arzuya göre krema ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |