| 
 
 
 | 
Çilekli Sütlü Dondurma | 
  | 
Halilim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2007 
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13635 
Gönderme Tarihi: 08.May.2007 
2,435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr çilek
 
5 yumurta 
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 poşet krem şanti (1 pakette 2 poşet vardır)
 
1 su bardağı süt
 
 
Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın. Ya rondodan geçirin ya da minik minik parçalar şeklinde doğrayın. Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin. Yumurtaları ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın. Başka bir kapta krem şanti ve sütü çırpın. Bu iki karışımı ve çilekleri tek karışım olacak şekilde büyükçe bir kaba aktarın. Bir müddet de bu şekilde mikser ile karıştırmaya devam edin. Ardından dolaba koyun ve dondurun.
 
 
 ML® Çilekli Dondurma için tıklayın
 
  
 | 
Çilekli Sütlü Dondurma | 
  | 
müveddet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2007 
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19994 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2007 
2,589 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. çilek
 
3,5 çay bardağı süt
 
1 bardak toz şeker
 
2 fincan krem şanti
 
2 kaşık bal
 
1 adet kabuk vanilya
 
 
Çilekleri suyun altına tutmadan yıkayın.
 
Sonra güzellerinden 100 gr.'lık bir kısmını ayırarak çilekleri elekten geçirerek ezin ve bir kaba alın.
 
Birkaç çorba kaşığı ılık sütte balı ve şekeri eritin, sonra sütün kalan kısmını, krem şantiyi, ve vanilyayı ekleyin.
 
Kabınızı ateşe koyup homojen bir hale gelene kadar ocakta bırakın (kaynamamalıdır).
 
Ateşten alın, vanilyayı çıkartıp birkaç dakika daha karıştırın, sonra ezdiğiniz çilekleri de ekleyerek karışım köpüklü ve kabarık hale getirmek için yaklaşık 10 dakika daha karıştırın.
 
Soğumaya bırakın,
 
Dondurma kabına koyduktan sonra, buzlukta bekletin.
 
Dondurmayı bir kaşık yardımıyla büyük toplar haline getirip servis yapacağınız sayıda dondurma kaplarına yerleştirin.
 
Dondurma külahları ve bir kenara ayrılmış olan çiçeklerle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Sütlü Dondurma | 
  | 
müjde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22368 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2008 
2,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. çilek
 
2,5 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 kg. süt
 
1,5 su bardağı şeker
 
10 gr. salep
 
 
Çilekleri ayıklayıp, yıkayıp süzgeçten geçirip, mikserden geçirdeikten sonra şekerle karıştırınız. 1/2 su bardağı süt ayırıp kalan sütü ateşe koyunuz. Nişastayı, ayrılan sütle eziniz. Salebi şekerle karıştırınız. Nişastalı sütü ve şekerli salebi kaynayan süte ilave edip, 10 dakika pişiriniz. Şekerli çilek suyunu da katıp birkaç taşım kaynatınız.
 
Soğuyunca buzluğa koyup arasıra alt üst ederek dondurunuz.
  
 | 
Çilekli Sütlü Dondurma | 
  | 
23haziran_99 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.03.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34722 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2009 
2,396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1/2 kg. çilek
 
10 çorba kaşığı toz şeker
 
1 litre su
 
2 su bardağı süt 
 
 
Hazırlanışı:
 
Çileklerin saplarını birbirlerinden ayırarak iyice yıkayın.Orta ateşte 10 çorba kaşığı toz şekeri 5-10 dakika karıştırarak içine yarım litre suyu içine koyarak tekrar 2-3 dakika haşlayın. Çilekleri püre haline gelene kadar ezin. Çilekleri süzgeçten geçiriniz. Süzgeçten geçirdiğimiz çileklerin suyu ile 2 su bardağı sütü düşük derece ile 10 dakika çırpın. Ele geçen çilek suyunu kalıplara dökünüz. 1-2 saat buzlukta donmasını bekleyin. Zaman dolunca kalıplardan çıkararak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |