| 
 
 
 | 
Çilekli Süzme Yoğurtlu Dondurma | 
  | 
Mehmet Öney 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Yenimahalle Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71814 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2012 
2,473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr süzme yoğurt
 
250 gr çilek
 
6 kaşık toz şeker
 
1 poşet toz şanti
 
1 çay bardağı süt
 
Damla çikolata
 
 
Çilekler, toz şeker ile birlikte rondodan geçirilir. Toz şanti, 1 su bardağı süt ile krema kıvamına getirilir. Süzme yoğurt eklenir ve çırpmaya devam edilir. Püre haline gelen çilekler ilave edilir ve tekrar çırpılır. Kalıba dökülür ve üzerine damla çikolata dökülür. Dondurulur. Donduktan sonra tabağa ters çevrilerek servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.07.2023
  
 | 
Çilekli Yoğurt Dondurması | 
  | 
nazgül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2018 
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc138024 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2018 
1,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.ebruomurcali.com.tr
 
 
Yarım kg. çilek
 
5 çorba kaşığı tozşeker
 
2 çorba kaşığı bal
 
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
 
200 gr. süzme yoğurt
 
 
Çilekleri bal ve tozşekerle beraber ezerek püre haline getirin.
 
2 çorba kaşığı yoğurt ve Hindistan cevizini çileklerle beraber iyice karıştırın.
 
Kalan yoğurtla tüm malzemeyi birbirine yedirin.
 
Karışımı cam bir kaseye alın ve derin dondurucuda 5 saat dinlendirin.
 
Dinlenen karışımı mutfak robotunda öğütün ve tekrar dondurucuya koyun.
 
Bu işlemi 3 kez tekrarlayın.
 
Yoğurt dondurmanızı servis kaselerine paylaştırın ve taze çilekle beraber servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Yoğurtlu Dondurma | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145226 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2019 
848 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kase yoğurt
 
1 çay bardağı süt
 
1 avuç çilek
 
1 tatlı kaşığı bal
 
 
Bir avuç çilek ve yarım kase yoğurdu robotta karıştırın.
 
Eğer çilek parçalarının daha büyük olmasını isterseniz, birkaç çileği ayırıp bıçakla doğrayarak dondurmanın içerisine sonradan ilave edebilirsiniz.
 
Süzme yoğurt kullanıyorsanız kıvamını biraz yumuşatmak için 1 çay bardağı kadar süt ilave edin.
 
Dondurmanızı tatlandırmak için toz şeker kullanabileceğiniz gibi daha sağlıklı olmasını isterseniz 1 tatlı kaşığı bal da ilave edebilirsiniz.
 
Dondurmanızı buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Yoğurtlu Dondurma | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163134 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram çilek
 
250 gram süzme yoğurt
 
2 su bardağı krema
 
1 su bardağı toz şeker
 
Servis için:
 
Hazır dondurma külahları
 
 
Çilekleri çatal yardımıyla ezip, süzme yoğurtla karıştırın. Ardından çırpılmış krema ilave edin. Toz şeker ekleyip, karıştırın. Metal bir kaba alıp, derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Çıkarıp çırpın ve yeniden derin dondurucuya yerleştirin. 30 dakika dinlendirip, yeniden çırpın. Derin dondurucuda 30 dakika daha dinlendirip, yeniden çırpın. 1-2 saat dinlendirip, çıkarın. Dondurma külahlarına pay edip, soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Yoğurtlu Dondurma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165856 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2022 
315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo çilek
 
2 su bardağı yağsız yoğurt veya yağsız süzme yoğurt
 
2 çorba kaşığı bal
 
 
Çilekleri ve yoğurdu parçalayıcıda tercih ettiğiniz krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Bir kabın içine alıp dondurucuda bir kaç saat dondurun. Dondurucudan çıkartıp iyice karıştırıp biraz daha dondurduktan sonra çıkarıp 5 dakika kadar hafif yumuşamasını bekleyin. Ardından kaşıkla kaselere paylaştırın. Her bir kasedeki dondurmanın üzerine bir tatlı kaşığı bal gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Süzme Yoğurtlu Dondurma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165917 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2022 
356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. süzme yoğurt
 
200 gr. pudra şekeri
 
1 yemek kaşığı kakao
 
200 ml. krema
 
1 çay kaşığı toz salep
 
1 kase taze çilek
 
 
Süzme yoğurdu ve pudra şekerini çırpıyoruz. Ayrı bir kapta kremayı çırpıyoruz. Çırptığımız kremayı süzme yoğurtlu karışımın içine ilave ediyoruz ve toz salebi ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Dondurma karışımına çilekleri ekliyoruz. Cam bir kase ya da kek kalıbını streç filmle kaplayıp karışımı aktarıyoruz. Üzerini spatula ile düzleyip streç filmle kapattıktan sonra dondurucuda 8-10 saat soğutuyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |