3 adet yumurta
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı seker (şerbet için)
yarım limon suyu
2 su bardağı su
2 adet kivi yada çilek(süslemek için)
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
Önce karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri koyup, şeker eriyinceye kadar çırpın.
Sütü, limon kabuğunu ve margarini katıp, çırpmaya devam edin.
Unu, irmiği, cevizi, haşhaşı, kabartma tozunu, vanilyayı geniş bir kapta karıştırıp, yumurtalı karışıma ilave edin iyice karıştırın.
30 cm çapında bir kalıbı yağlayın ve karışımı yayın.
170 derecede pişirin.
Şerbet malzemesini tencereye alıp, 5 dakika kaynatın.
Pişen kek ılık hale gelince şerbeti üzerine dökün.
Tamamen soğuyunca, bir bardak veya yuvarlak kalıp ile kesip minik pastacıklar oluşturun.
Üzerini mevsim meyveleri ve krem şanti ile süsleyin.
|