Yumurta, tuz, su ve unla hamur yapilir. Hamur açilir ve minik kareler halinde kesilir. Karsilikli iki köse birlestirilir. Sicak suda kaynatilir. Sarimsakli yoğurt üzerine döküldükten sonra kizgin yag gezdirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc100842
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2014
2,184 defa indirildi / yazdırıldı
2 bardak Un
1 adet Yumurta
1 tatlı kaşığı Tuz
Aldığı kadar Su
Haşlamak için:
Aldığı kadar Sıcak Su
2 çorba kaşığı Sıvı yağ
Tuz
Üzeri için:
1 kase Sarımsaklı Yoğurt
1 paket Margarin
Un, yumurta, tuz aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.
Hamur ikiye ayrılır ve beze yapılır 20 dakika dinlendirilir.
Bezelerden bir tanesi alınır ve oklava ile mantı hamuru inceliğinde açılır.
Unlanır ve yufkanın iki tarafından oklava ile sarılır ve ortada birleştirilir.
İki parmak genişliğinde kesilir ve uzun şeritler elde edilir sonra karelere kesilir.
Kesilen karelerin iki köşesi çapraz olarak ortada buluşturularak fiyonk yapılır.
Diger hamurlara da aynı işlem uygulanır.
Kaynamakta olan suya tuz ve iki çorba kaşığı sıvı yağ ilave edilir.
Hazırladığımız cimcikler eklenir ve pişirilir.
Süzgeçten geçirilir ve servis tabağına alınır.
Üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış margarin ilave edilir. Servis yapılır.