|
Çimdik Tatlısı |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc379
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2005
4,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı margarin
1 kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
alabildiği kadar un
Şerbeti İçin;
4 bardak şeker
2,5 su bardağı su
yarım limon suyu
Hamur malzemesi ile kulak memesi kıvamında hamur yapılır, 10 - 15 dakika dinlendirilir. Sonra küçük bezelere ayrılır. Mantı açar gibi açılır. Küçük küçük karelere kesilir. Her kare üçgen olarak katlanır. Daha sonra diğer uçları da birbirine yapıştırılır. Kızgın yağa atılır. Kızaran hamurlar önceden yapılmış, soğutulmuş şerbetin içine atılır. Tatlılar ılıyınca üzerine fındık, fıstık, hindistancevizi ile süslenerek ikram edilir.
ML® Karakuş Tatlısı için tıklayın
|
Çimdik Tatlısı |
|
ismail abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2011
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65522
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
6,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 fincan ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbet için:
2,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/4 limon dilimi
Ön hazırlık olarak su, şeker ve yarım limon dilimini kaynatalım ve soğutmaya bırakalım. Şerbeti buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlayalım. Hamuru hazırlamaya başlayalım. 1 yumurta, yoğurt ve ayçiçek yağını bir kapta karıştıralım, içine unu, kabartma tozunu ekleyelim. Hamuru iki bezeye ayırıp, kalınca iki yufka açalım. Yufkaları 2 cm.'lik kareler halinde keselim. Karenin karşılıklı 2 ucunu ters yönde yapıştıralım. Kızdırılmış ayçiçek yağında hamurları birkaç partide kızartalım. Kızartma esnasında delikli kepçe ile 1-2 kez karıştıralım. Kızaran hamurları yağlarını iyice süzerek, çıkaralım. Hemen soğuk şerbete aktaralım. Kalan diğer parçaları da kızartalım. Şerbetin bulunduğu kaba aktaralım. Kızaran hamurları servis tabağına, şerbetini süzerek, alalım.
|
Çimdik Tatlısı |
|
vız vız vız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc133108
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018
1,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur yoğurma kabına malzemelerimizi alıp yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamuru 2 parçaya bölerek beze yapıyoruz Bezeleri 2 mm kalınlığında (bıçak sırtI kalınlığında)açıyoruz Açtığımız hamurları mantı kareleri keser gibi 2 cm lik kareler halinde kesiyoruz Karelerin çapraz iki köşesini çimdikleyerek birleştiriyoruz Diğer iki köşeyide hamurun arka tarafından çimdikleyerek birleştiriyoruz Derin bir tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve hamurlarımızı kısık ateşte kızartıyoruz Hamurlarımız kızarırken şerbetini hazırlayalım Tencereye şeker su ve limon suyunu alıp 15 dk kaynatıyoruz ve kızarıp soğuyan hamurlarımızı sıcak şerbete atıp iyice çekmelerini bekliyoruz.
|
Çimdik Tatlısı |
|
mavi zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152568
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2020
385 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırıp 10 dakika kadar kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için un hariç tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
Üzerine azar unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru ikiye bölüp bezeleri 2 milimetre kalınlığında açın.
Açtığınız yufkaları kare kare kesip önce 2 çapraz köşesini ortada birleştirin.
Diğer 2 köşeyi de tersinden birleştirin.
Sıvı yağı kızdırıp hamurları yağda kızartın.
Yağdan aldığınız hamurları şerbete atıp güzelce bulanmasını sağlayın.
Tatlıları servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
|
|