|
|
Çin Böreği (Kıymalı) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29037
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2008
3,453 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 60 gr (4 çorba kaşığı) Sana
- 150 gr soya filizi
- 100 gr mantar
- 125 gr (1 büyük) soğan
- 250 gr dana kıyması
- Tuz, karabiber
- 125 ml soya sosu (1/2 su bardağı)
- 1 yumurta
- 500 gr hazır yufka
- 2 diş sarımsak
- 450 ml (2 su bardağı) ayçiçek yağı
- 1/2 limon
- Süslemek için taze nane
Hazırlanışı
Sarmısağı dövün. 1/2 limonun suyunu sıkın. 1 çorba kaşığı Sana'yı küçük bir tavada eritin. Yağ kızınca soya filizi ve mantarı ilave edip 2 dakika sote edin. Bir kenara alın. Kalan Sana'yı başka tavada eritin. Yağ kızınca soğan ve kıymayı ekleyip 5-6 dakika karıştırarak kavurun. Ayrı ayrı hazırladığımız iki ayrı karışımı büyükçe bir tavaya koyup, karıştırın. Tavayı orta ateşe koyup, tuzu, karabiberi ve soya sosunun yarısını ekleyin. Ateşi kısın. Çırpılmış yumurtayı sürekli karıştırarak yavaşça yedirin. Harcı ateşten alın.
Yufkayı ortadan ikiye bölüp, parçaları üst üste koyun. 12 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Harcı kestiğiniz yufkaların düz ucundan 3 cm içeriye yerleştirip, kenarlarından 1'er cm içeri kıvırarak rula halinde sarın, ucun su ile ıslatıp yapıştırın.
Ayçiçek yağını derince bir yerde kızdırın. Yağ kızınca çin böreklerini içine atıp 2-3 dakika ayçiçek yağında kızartın. Kalan soya sosuna dövülmüş sarmısağı ve limonun suyunu ekleyip karıştırarak bir sos hazırlayın. Kızarmış börekleri önceden ısıtılmış tabaklara koyun. Üzerine 1 kaşık sos gezdirip, taze nane ile süsleyerek sıcak olarak servis edin.
|
Çin Böreği (Kıymalı) |
|
kumru
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc27519
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2008
5,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 çay fincanı sıvıyağ
2 yaprak beyaz lahana
Yarım adet havuç
250 gram kıyma
1 avuç soya filizi
Yarım adet kabak
Tuz
Karabiber
Soya sosu
Kızartmak için sıvıyağ
Yufkası için:
1 su bardağı un
1 çay bardağı su
Tuz
Yapılışı:
Un ve tuzu karıştırın. İçine azar azar 1 çay bardağı su ilave edin. Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Hamuru teflon tavaya bastırıp, ince bir tabaka yapışmasını sağlayın. Bir spatula ile çevirip, hamurun arka tarafını da pişirin. Tencereye sıvıyağ koyun. Kibrit çöpü gibi kesilmiş havuç ve lahanayı sote edin. kıymayı, kibrit çöpü gibi kesilmiş kabak ve soya filizini katın. Tuz, karabiber ve soya sosu ekleyip, karıştırın. Ocaktan indirip, soğumaya bırakın. Yufkaların içine harcı koyun. Rulo şeklinde sarın ve kızgın yağda kızartın.
|
ÇİN BÖREĞİ |
|
Baki
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25557
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008
3,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Margarini tencereye koyun ve ince doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Bir tencerede bulgura 2 bardak sıcak su ilave edin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bulguru, havucu ve cevizi kıymaya ilave edin. Yufkaların her birini 8 tane üçgen olacak biçimde kesin. İçine kıymalı harcı koyup sigara böreği gibi sann. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.
|
Çin Böreği |
|
nehirrrr
Yeni Üye
Kayıt: 06.02.2008
Mesajlar: 2
|
Kısa URL: https://ml.md/lc21182
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2008
3,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
3 yumurta
bir paket galete unu
100 gr ceviz içi
bir demet maydonoz
4 tane orta boy soğan
500 gr az yağlı kıyma
1 yemek kaşıgı biber salçası veya pul biber
bir tutam karabiber
bir tutam kimyon
bir tutam tuz
sıvı yağ
Kıymayı önce biraz haşlarız, suyunu çekince robotta çekilmiş soğanlarımızla yağda kavururuz. Daha sonra salçamızı ve baharatlarımızı ilave ederiz. Ocağın altını söndürmek üzereyken robotta çekilmiş maydonoz ve küçük küçük doğranmış cevizlerimizi ilave ederz.bu karışımın biraz soğumasını beklerken,yufkalarımızı sigara böreğine uygun bir biçimde dilimleriz. Yufkamızın içine bu karışımı koyar ve sararız. Sardıktan sonra önce yumurtaya (sarısı ve akını bir kapta çırp) ve en son etrafını galete ununa bularız, yağlanmış tepsimize dizeriz. 180 derecede 30 dk pişiririz. İsterseniz az yağda tavada kızartıladabilir, ancak fırında daha sağlıklı ve hafif olur. Afiyet olsun :)
|
Çin Böreği |
|
Sıdıka Şendil
Aşçı
Kayıt: 15.10.2007
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18445
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2007
3,536 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 porsiyon
1 pırasa,
1 havuç,
50 g kereviz,
350 g fasulye filizi,
230 g (1 kutu) bambu filizi,
1 küçük diş sarımsak,
2 çorba kaşığı susam yağı,
100 g kıyma,
2 çorba kaşığı soya sosu,
1 tatlı kaşığı baharat karışımı (ince öğütülmüş tarçın, karanfil, akbiber, kimyon, anason),
1 kaşık ucu Sambal Oelek,
tuz,
karabiber,
3 paket (her birinde 50 g) pirinç yufkası,
1 yumurta akı,
kızartma yağı,
yarım şişe (200 g) tatlı ekşi sos ( Suzi Wan),
yarım şişe (200 g) Uzakdoğu keçabı.
Sebzeleri ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Filizleri bir süzgeçte yıkayın, sularını süzün. Sarımsağı kıyın. Kızartma yağını Wok tenceresine (yoksa bir tavaya) dökün, kıymayı kavurun, sebzeleri ve sarmısağı katın ve devamlı karıştırarak yaklaşık 4 dakika pişirin. Soya sosu, baharat karışımı, Sambal Oelek, tuz ve karabiber atın. Pirinç yufkasını suya bastırıp çıkartın ve özenle kurutun. Sebzeli karışımı yufkaların içine doldurun. Yufkaların kenarlarına yumurta akı sürün. Yufkaları rulo halinde sarın. Börekleri kızgın yağda 2 dakika kızartıp fazla yağların çıkması için bir peçetenin üstüne alın. Börekleri Tatlı - ekşi sos ve keçap ile sofraya getirin.
|
Çin Böreği (Kıymalı) |
|
R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc18292
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2007
3,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Gazete
Malzemeler
200 gr. kıyma
4 adet yufka
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
6 yemek kaşığı kıyılmış lahana
6 yemek kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Sıvıyağda kıymanın suyunu çektiriyoruz. Soğan, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış lahanayı içine katıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Tuz ve karabiberi atıyoruz.
Yufkayı tezgaha seriyoruz. Pasta tabağını üstüne koyuyoruz. Etrafını keserek, yuvarlaklar elde ediyoruz. Harcı yufkaya koyuyoruz. Kenarlarını içine katlıyoruz. Bohça yapıyoruz. Önce una sonra yumurtaya, sonra tekrar una batırıyoruz. Bol yağda kızartıyoruz. Soya sosuyla servis yapıyoruz.
|
Kıymalı Çin Böreği |
|
Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc17240
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2007
9,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka,
2 adet yumurta akı,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
4-5 çorba kaşığı sıvı yağ,
150 gram kıyma,
3-4 adet orta boy pırasa,
1 adet orta boy havuç,
1 adet orta boy soğan,
3 adet beyaz lahana yaprağı,
1.5 su bardağı süt,
1 kase galeta unu,
tuz ve karabiber
Ön hazırlık olarak böreğin içini hazırlayın. Soğanı iyice kıyıp, 4-5 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Ardından çok ince doğranmış lahanayı ve rendelenmiş havucu soteleyin. 2 dakika sonra kıymayı ve çok ince doğranmış pırasayı da ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip kavurun. Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın. Sıvı yağ ekleyin ve tekrar çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün. Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine hiçbir şey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen oluşacak şekilde kesin. Bu üçgenlerin geniş tarafına sebzeli harcı koyun. Yan kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın. Börekleri sütün içinde 5 dakika bekleterek galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Orta hareketli fırında altı üstü kızarana dek pişirin.
|
Çin Böreği (Kıymalı) |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc16768
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2007
3,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. yufka,
500 gram pırasa,
1 kg. kereviz,
3 adet havuç,
250 gram kıyma,
3-4 dal dereotu,
100 gram dil peyniri,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı galeta unu,
tuz, karabiber.
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Pırasaları temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Kereviz ve havuçları temizledikten sonra rendeleyin. Kıymayı kavurun. Pırasa, havuç ve kerevizi ilave edin ve sebzeler pembeleşene dek kavurun. Ateşten alıp, ılınmasını bekleyin. Dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yufkaları 6 eşit parçaya bölerek hazırladığınız harcı paylaştırın. Harcın üzerine kalem gibi kestiğiniz dil peynirlerini yerleştirip, gevşek bir sigara böreği şeklinde sarın. Önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Çin Böreği (Kıymalı) |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc14944
Gönderme Tarihi: 29.May.2007
3,313 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 kg yufka
1/2 kg pırasa
1 kg kereviz
3 havuç
250 gr kıyma
Dereotu
100 gr dil peyniri
Tuz, karabiber
1 yumurta
1 çay bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞI
Pırasaları ince ince kıyın. Kereviz ve havuçları temizledikten sonra rendeleyin. Kıymayı kavurup pırasıya, havucu ve kerevizi ilave edin. Yeterince kavurduktan sonra altını kapatın ve ılınmasını bekleyin. Daha sonra dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Diğer tarafta yufkaları 6 eşit parçaya bölerek hazırladığınız hancı paylaştırın. Harcın üzerine kalem gibi kestiğiniz dil peynirlerini yerleştirip gevşek bir sigara böreği şeklinde sarın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak yağda kızartın.
|
Çin Böreği (Kıymalı) |
|
nedime
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5774
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006
4,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet soğan
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı ceviz içi
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı dolma baharı
3 adet yufka
2 yumurta
Sıvı yağ
Galeta unu
Tuz
Bulguru, 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Soğanı küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile soğan ve kıymayı kavurun. Bulgur, kıyılmış maydanoz, pul biber, dolma baharı, tuz ve dövülmüş cevizi kıymaya ekleyip, karıştırın. Yufkaları düzgün zemin üzerine serin. Her birini 8 üçgen parça şeklinde kesin. Her parçanın geniş tarafına kıymalı karışımdan koyup, sigara böreği gibi sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın.
ML® Çin Böreği için tıklayın
|
|
Çin Böreği (Kıymalı) Tarifleri Çin Yemekleri
|
|