Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çin Yemekleri > Çin Böreği (tavuk) (6 adet - 164,580 defa bakıldı)

Çin Böreği (tavuk)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çin Böreği (tavuk)

BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc2902
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,670 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet orta boy pırasa
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı ince kıyılmış lahana
yarım adet tavuk göğsü
4 çorba kaşığı soya sosu
karabiber
1 adet yufka
1 adet yumurta akı
kızarmak için sıvıyağ

Önce pırasa ve soğanı ayıklayın. Her 2 sebzzeyi, tavuk etini, beyaz lahanayı ince kıyın. Bir tavada 5-6 çorba kaşığı sıvıyağı harlı ateşte kızdırın. Tavuk eti ve sebzeleri birkaç dakika sık sık karıştırarak diri kalacak biçimde kavuru. Soya sosunun yarısını ve biberi üzerine döküp karıştırın ve tavayı ateşten alın. Yufkayı büyükçe üçgenler halinde kesin, içlerine hazırladığınız harcı koyup, 2 parmak eninde olacak şekilde sarın. Çırpılmış yumurta akına batırarak uçlarını yapıştırın. Börekleri kızgın yağa atın sarı renkte kızartın, verevine ikiye kesip tabaklara dizin. Kalan 2 çorba kaşığı soya sosunu üzerine dökerek servis yapın.


ML® Çin Böreği için tıklayın



Çin Böreği (tavuk)

scarlett
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.07.2007
Mesajlar: 42
Şehir: Çeşme
Kısa URL: https://ml.md/lc16064
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007
2,528 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
2 adet pırasa
2 adet havuç
150 gr. tavuk eti
8-10 dal dereotu
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
tuz, karabiber
kızartmak için ayçiçek yağı

Pırasa ve havuç kibrit çöpü şeklinde doğranır, tavaya yağ konur ısınınca sebzeler atılır, solana kadar kavrulur. Ateşten alınır, ılıyınca ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve haşlanmış, doğranmış tavuk eti katılır, yufkalar sigara böreği yapımında olduğu gibi sekiz eşit parçaya kesilir, yufkanın kalın kenarına iç konur, sağdan soldan kapatılır, sonra rulo yapılır. Börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırılır, kızgın yağda pembe renkte kızartılır.



Çin Böreği

bakiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc69827
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2011
2,341 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yufka
150 gr tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet pırasa
2 adet havuç
1 kase haşlanmış bezelye
1 adet yumurta
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1'er çay kaşığı tuz karabiber
Kızartmak için ayçicek yağı

Havucu küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Tavuk etini haşlayarak küçük parçalara ayırın. Pırasayı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Haşlanmış havuç, tavuk eti ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Harcı soğumaya bırakın. Yufkaların her birini sekiz eşit parçaya bölün. Yufkanın geniş olan kenarına tavuklu karışımdan yayın. Kenarlardan hafif içe doğru kapatarak sarın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve sıcak servis yapın.



Tavuklu Çin Böreği

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157450
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2021
474 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yufka
1 adet tavuk bonfile
1 bağ pırasa
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı galeta unu

Tavuk bonfile yıkanıp, tuz eklenip haşlanarak küçük parçalara ayrılır. Pırasalar ince ince kıyılır ve yıkanır.
Pırasa sıvı yağ ile kavrulur, salça ilave edilerek bir süre daha kavrulur. Küçük parçalara ayrılan tavuklar ilave edilir. Bu aşamada baharatlar isteğe ve miktara göre ilave edilir.
Yufkanın arasına 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ sürülür ve yufka ikiye katlanır. (Bu işlem her yufka için ayrı ayrı uygulanır.)
İkiye katlanan yufka 6’ya bölünür. Geniş kısmına iç harçtan koyularak sarılır. Bu şekilde toplamda 30 adet börek elde edilir.
Yumurta çırpılarak böreği bulamak için hazırlanır. Her bir börek önce yumurtaya, ardından galeta ununa batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 200 derece alt üst ayar fırında pişirilir.



Tavuklu Çin Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158571
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2021
862 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

3 adet yufka
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet havuç
2-3 yaprak lahana
1 adet pırasa
3 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Üzeri için:
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı galeta unu

Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Havucu rendeleyin. Pırasa ve lahanayı ince ince kıyın. Hepsini harmanlayın. Sıvı yağ, soya sosu, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Yufkaları düz bir zemine yayın. Yarım daire olacak şekilde ikiye katlayın ve her yufka 6 eşit parça olacak şekilde kesin. Hazırladığınız malzemeyi yufkalara paylaştırın. Yufkaları 3 parmak genişliğinde sigara böreği şeklinde sarın. Börekleri önce yumurta sarısına daha sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.

Not: Kızartmanın ağır olacağını düşünenler, börekleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında da pişirebilirler.



Kızarmış Çıtır Tavuklu Çin Böreği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175303
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı




https://shop.kenwoodworld.com.tr

2 parça tavuk göğsü filetosu
3 yemek kaşığı tatlı biber sosu
1 adet kırmızı dolmalık biber
20 adet sigara böreği yufkası
2 yemek kaşığı kızartma yağı
1 adet kırmızı pul biber
10 gram zencefil kökü
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı oryantal baharat karışımı
5 adet taze soğan
20 gram fasulye filizi
1 adet küçük havuç

Airfryer’ı 200 dereceye kadar önceden ısıtın
Taze soğanları, havuçları ve kırmızı dolmalık biberi yıkayın ve ince ince dilimleyin.
Sarımsak dişlerini soyun ve acı biber ve zencefil kökü ile birlikte dilimleyin.
Tavuk göğüslerini çok küçük parçalar halinde kesin.
Tavukları çıtır olana kadar pişirin.
5 dakika sonra dilimlenmiş sebzeleri, doğranmış baharatları ve soya sosunu ekleyin ve tavukla birlikte kısa bir süre pişirin.
Ardından fasulye filizlerini ekleyin.
Çin böreğini Airfryer’da pişirin Çin böreği sargılarını bir kesme tahtası üzerine yerleştirin.
İç malzemeyi kaşıkla koyun ve börekleri katlayın, bir kaşık yağ ekleyin ve sıcaklığı 200 dereceye ve süreyi 10 dakikaya ayarlayın
Çin Böreğini tatlı biber sosu ile servis edin.







Çin Böreği (tavuk) Tarifleri Çin Yemekleri



(6 adet Çin Böreği (tavuk) 164,580 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort