Kısa URL: https://ml.md/lc76466
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2012
1,929 defa indirildi / yazdırıldı
2 Adet yumurtaa
1 Adet kereviz
200 gr kıyma
1 Adet kuru soğan
1 Adet havuç
250 gr soya filizi
1 Adet yumurta akı
3 Adet yufka
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Yufkaları duz bir zemine yayın her parcayı ikiye daha sonra bölunrn parcaları 3'e bolup toplam 18 parca elde edin yemeklik doğranmıs soğanı sana yap ile kavurun sonra üerine kıymayı ilave edip kıyma suyunucekene kadar kavurun. Kavrulan kıymaya rendelenmiş havuc ve kerevizi ilave edip kavurmaya devam edin soya filizini katıp tuz ve karabiberini ilave edin arzuya göre istenilen bahartlar katılabilir. Soğuduktan sonra kıymalı harcı yufkaların üzerine paylastırın. Borekleri sarın ve acılmamaları için yumurta akına batırın sonra börekleri galeta ununa daha sonrada yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc81015
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2012
1,558 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Baş soğan
2 Yemek Kaşığı soya sosu
2 Adet çarliston biber
1 Tutam tuz
2 Adet havuç
2 Adet pırasa
1 Adet yumurta
1 Kase soya filizi
2 Adet havuç
1 Su Bardağı galeta unu
2 Diş sarımsak
1 Su Bardağı sıvı yağ
2 Adet tatlı kırmızı biber
5 Adet yufka
İç harcı için; Soğan, sarımsak ve kalan tüm sebzeleri ince ince kıyın. Sıvıyağı tavaya alarak kızdırın ve sebzeleri hafifçe ölünceye kadar soteleyin.Soya sosunu ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişen sebzeleri soğuması için kenara alın ve yufkayı tezgaha sererek 12 parçaya ayırın. Yufkaları Sebzeli içi bol koyarak kalınca sarın. Bir kaba yumurtayı kırın ve çırpın, börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. İsteğe göre sıcak ve soya sosuyla sevis yapın.